"Πυροβολήστε τη Χίλαρι" υπεννόησε ο Ντόναλντ Τραμπ & πάγωσε το ακροατήριο - Δείτε στο βίντεο τι είπε το... αγόρι

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να προκαλέσει ξανά σάλο με μια φράση που μπορεί να μην εκστόμισε ποτέ αλλά σαφώς υπονόησε, κάνοντας ακόμη και τους οπαδούς του να "παγώσουν". 

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ προέτρεψε τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής να... πυροβολήσουν την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον.

Ο εκκεντρικός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας σε εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα, πρότεινε σε όσους τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας να εμποδίσουν την υποψήφια των Δημοκρατικών, σε περίπτωση που εκλεγεί, να προτείνει στο Κογκρέσο ή να τοποθετήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο φιλελεύθερους δικαστές! Η θητεία των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ είναι ισόβια.

"Αν μπορέσει να διαλέξει τους δικαστές της, δεν θα μπορέσετε να κάνετε τίποτα, παιδιά", είπε ο Τραμπ. Και δεν σταμάτησε εκεί: "Η Χίλαρι θέλει να καταργήσει τη δεύτερη τροπολογία (σ.σ. του αμερικανικού συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα οπλοκατοχής και οπλοφορίας από τους απλούς πολίτες). Αν εκλεγεί θα επιλέξει τους δικαστές της, δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα. Υπάρχει η δεύτερη τροπολογία, αλλά, κυρίες και κύριοι - ίσως υπάρχει κάτι, δεν ξέρω".

Η τελευταία φράση, γεμάτη νόημα, προκάλεσε αίσθηση. Και παγωμάρα στα πρόσωπα κάποιων που κάθονταν πίσω από τον Τραμπ την ώρα που μιλούσε. Τα πρόσωπα μερικών απ’ αυτούς φάνηκαν να συσπώνται όταν έκανε τη δήλωση. Άλλοι πάλι, γελούσαν. Ίσως γιατί δεν κατάλαβαν. Ή ίσως γιατί κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο Τραμπ αλλά δεν ήταν politically correct να το πει ξεκάθαρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Φυσικά, η πλευρά της Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν δυνατόν να αφήσει μια τέτοια δήλωση να... "πέσει κάτω". Τη χαρακτήρισε επικίνδυνη, με πηγή από το γραφείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ να δηλώνει πως "ένα άτομο που επιδιώκει να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προτείνει την άσκηση βίας".

Όταν ζητήθηκαν επεξηγήσεις, το γραφείο του Τραμπ είπε ότι ο υποψήφιος αναφερόταν στην προσπάθεια που θα έπρεπε να καταβάλλουν οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής ώστε να προσέλθουν περισσότεροι ψηφοφόροι στις κάλπες για να ψηφίσουν τον Τραμπ. "Οι υποστηρικτές της οπλοκατοχής έχουν απίστευτη ενέργεια και είναι πάρα πολύ ενωμένοι, το οποίο τους δίνει μεγάλη πολιτική ισχύ", προσπάθησε να τα... μπαλώσει.

Ο Μάικλ Χέιντεν, πρώην διευθυντής της CIA, ο οποίος ήταν μεταξύ 50 Ρεπουμπλικανών ειδικών εθνικής ασφάλειας που υπέγραψαν μια επιστολή καταγγέλλοντας τον Τραμπ, δήλωσε στο CNN πως "δεν είσαι μόνο υπεύθυνος για όσα λες. Είσαι και υπεύθυνος για ό,τι ακούει ο κόσμος".

Η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Ουόρεν, φιλελεύθερη πολιτικός που της αρέσει να προκαλεί τον Τραμπ, μέσω Twittter είπε ξεκάθαρα αυτό που κατάλαβαν όλοι. Ότι ο Τραμπ "εκτοξεύει απειλές εναντίον της ζωής της Κλίντον γιατί είναι ένας γελοίος δειλός που δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός ότι χάνει από ένα κορίτσι".

Η ανώτερη σύμβουλος του Τραμπ Κελιέν Κόνγουεϊ απάντησε με το δικό της tweet στην Ουόρεν: "Αίσχος".

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του NBC εάν ο Τραμπ ενθαρρύνει τη βία εναντίον της Κλίντον, απάντησε "ασφαλώς όχι. Όχι".

Οι Δημοκρατικοί "πάτησαν" στις δηλώσεις του Τραμπ για να επαναλάβουν πως αποτελούν άλλη μία ένδειξη ότι δεν "κάνει" για τον Λευκό Οίκο. "Μην το αντιμετωπίζετε ως πολιτική γκάφα. Είναι απειλή δολοφονίας, κλιμακώνοντας σοβαρά την πιθανότητα μιας εθνικής τραγωδίας και κρίσης ", έγραψε στο twitter ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Τραμπ, πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγόρησαν ότι ζητά ουσιαστικά τη δολοφονία της Κλίντον. Σε τρείς ώρες από τη δήλωσή του, η Τροπολογία 2 trend στο Twittter, με πάνω από 60.000 αναρτήσεις!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ