500.000 likes, 300.000 retweets -Ο βασιλικός διάδοχος... σε αριθμούς

Εκτός από τους ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς σε πολλά μέρη του κόσμου, τους οποίους συντροφεύει η γέννηση του τρίτου κατά σειρά βασιλικού διαδόχου της Βρετανίας, εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα που συνοψίζουν την... βασιλική φρενίτιδα!

Εκτός από τους ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς σε πολλά μέρη του κόσμου, τους οποίους συντροφεύει η γέννηση του τρίτου κατά σειρά βασιλικού διαδόχου της Βρετανίας, εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα που συνοψίζουν την... βασιλική φρενίτιδα!
Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία που προέκυψαν μετά τη γέννηση του πρωτότοκου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της δούκισας Κάθριν, σύμφωνα με το msn.co.uk, είναι τα εξής:



15.095 Ο αριθμός των αναμεταδόσεων (retweets), μέχρι τώρα, του επίσημου μηνύματος του βασιλικού οίκου του Κλάρενς στο Twitter με το οποίο ανακοινωνόταν επίσημα η γέννηση του βασιλικού μωρού.

66.887 Ο αριθμός των κοινοποιήσεων από άλλους χρήστες της αντίστοιχης ανακοίνωσης της γέννησης του βρετανικού θρόνου στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

366.016 Ο αριθμός των likes που έλαβε η σχετική δημοσίευση στο facebook.

22.143 Ο αριθμός των σχολίων στη δημοσίευση στο Facebook η οποία ανακοίνωσε την έλευση του πρίγκιπα του Κέμπριτζ.

2.700 Ο αριθμός των αναμεταδόσεων (retweets) του μηνύματος συγχαρητηρίων του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προς το πριγκιπικό ζεύγος.

489.896 Ο αριθμός των μηνυμάτων (tweets) στα οποία υπήρχε αναφορά στο πριγκιπικό τέκνο με τις σημάνσεις #royalbaby, Duchess of Cambridge, Hospital Paddington London, Kate Middleton, St. Mary's Hospital, Royal Highness, Catherine Middleton and Paddington μεταξύ 8 π.μ. και 4 μ.μ. της Δευτέρας.

41 Το ποσοστό των σχετικών με τη γέννηση μηνυμάτων (tweets), το οποίο είχε ως προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 29% των μηνυμάτων είχε προέλευση τις ΗΠΑ, ενώ η Αυστραλία ακολούθησε με 6%.

62 Το ποσοστό των μηνυμάτων με θετικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με το 38% το οποίο ήταν αρνητικού περιεχομένου.

3 Ο νεογέννητος πρίγκιπας είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, στέλνοντας τον πρίγκιπα Χάρι στην τέταρτη θέση.

43 Ο νεογέννητος πρίγκιπας θα είναι ο 43ος μονάρχης με πρώτο τον Γουίλιαμ τον Κατακτητή το 1066, σε περίπτωση που θα μεσολαβήσουν οι βασιλείες του πρίγκιπα Καρόλου και του πατέρα του μωρού, πρίγκιπα Γουίλιαμ.

4.24 Η ώρα Μεγάλης Βρετανίας της Δευτέρας, 22 Ιουλίου 2013 που η Κέιτ Μίντλετον γέννησε το αγοράκι βάρους 3.800 κιλών. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρισκόταν δίπλα της καθ' όλη τη διάρκεια του τοκετού στο νοσοκομείο Lindo Wing of St Mary's του Λονδίνου.

41 Το βασιλικό έφιππο τίμησε το νέο πρίγκιπα με 41 βολές στις 4 μ.μ ώρα Ελλάδος της 23ης Ιουλίου. Τμήμα του πυροβολικού το οποίο σταθμεύει εντός του Λονδίνου απότισε φόρο τιμής με 62 βολές από το Gun Wharf στον Πύργο του Λονδίνου την ίδια ώρα.

16 Ο αριθμός των χωρών των οποίων το νεογέννητο τέκνο θα αποτελεί, εάν βασιλέψει, τον αρχηγό του κράτους.

6.265 Το κόστος, σε βρετανικές λίρες (7.294 ευρώ), της παραμονής για μία νύκτα σε ιδιωτική πτέρυγα στο νοσοκομείο Lindo.

2 Τα έτη τα οποία ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η δούκισσα Κέιτ ήταν συζευγμένοι πριν από τη γέννηση του «πριγκιπικού τέκνου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ