Tα 5 must που πρέπει να προσέχεις με το make up σου το καλοκαίρι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί, στη διάρκεια του καλοκαιριού, να κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη και να παρατηρήσεις ότι το foundation που είχες εφαρμόσει απλώς τρέχει μαζί με τον ιδρώτα σου.

Άβολη στιγμή, οπωσδήποτε, αλλά μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα αν δεν είσαι προσεκτική στο θέμα "foundation", ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, με τις αυξημένες θερμοκρασίες.

Δες ποια είναι τα κυριότερα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για να έχεις ένα σταθερό μακιγιάζ, με διάρκεια.

1) Χρησιμοποιείς τη λάθος απόχρωση

Είναι σαφές ότι το χειμώνα το δέρμα σου είναι πιο ανοιχτό σε σχέση με το καλοκαίρι. Επομένως, είναι και λογικό ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιείς το ίδιο χρώμα foundation χειμώνα και καλοκαίρι.

2) Εφαρμόζεις τη λάθος φόρμουλα

Τα βαριά foundation που χρειαζόσουν στη διάρκεια του χειμώνα είναι πρόβλημα όταν αρχίζει η ζέστη και ο ιδρώτας. Προτίμησε πιο ελαφριά foundation, με ενυδατική σύνθεση.

3) Βάζεις πολύ περισσότερο υλικό απ' όσο χρειάζεται

Ειδικά στη διάρκεια της ημέρας, δεν χρειάζεται να καλύψεις όλο το πρόσωπό σου με foundation. Εφάρμοσέ το κυρίως σε σημεία που έχουν κάποιο πρόβλημα και άσε τις υπόλοιπες περιοχές να λάμψουν φυσικά.

4) Δεν ολοκληρώνεις σωστά το make up σου

Εφόσον έχεις βάλει το σωστό foundation, καλό είναι να ολοκληρώνεις το μακιγιάζ σου με προιόντα που θα το αναδείξουν, όπως μια πούδρα.

5) Χρησιμοποιείς τα λάθος εργαλεία

Τα πινέλα είναι ιδανικά για την εφαρμογή του foundation αλλά προκειμένου να επιτύχεις ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, θα χρειαστείς και σφουγγαράκι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ