5 Ιταλιάνοι - "μάλαμα" πιάστηκαν στη Μύκονο - "Χτύπαγαν" πλούσιους με ακριβά ρολόγια & τα αρπάζαν με την βία

Πενταμελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Μύκονο εξαρθρώθηκε το Σάββατο από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Οι 4 υπήκοοι Ιταλίας που έχουν συλληφθεί είναι ηλικίας 45, 36, 29 και 26 ετών. Κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Παράλληλα, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται άλλος ένας 22χρονος Ιταλός, ως συνεργός τους. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλαζαν συχνά καταλύματα διαμονής και χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν πεζούς και τους αφαιρούσαν μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και δύο κλοπές. Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι στις 10 Ιουλίου αφαίρεσαν με την απειλή βίας από Αιγύπτιο ρολόι αξίας 69.000 ευρώ, στις 22 Ιουλίου έκλεψαν από υπήκοο Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ρολόι αξίας 150.000 ευρώ, στις 5 Αυγούστου αφαίρεσαν από Έλληνα ρολόι χειρός αξίας 200 ευρώ, ενώ το Σάββατο, πριν συλληφθούν, αφαίρεσαν με τη βία από υπήκοο Ταϊλάνδης ρολόι αξίας 35.500 ευρώ. 

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και καταχέσθηκαν δύο από τα κλεμμένα ρολόγια.

Τα μέλη της σπείρας το χρονικό διάστημα της εγκληματικής δράσης τους πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα τους και επανήλθαν στην Ελλάδα.

Με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ερευνά περαιτέρω τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ