Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Έκανε ο Όσκαρ Πιστόριους απόπειρα αυτοκτονίας στις φυλακές; "Είχε απλά ένα ατύχημα" λένε οι επίσημες πηγές

Ο παραολυμπιονίκης πρώην αθλητής Όσκαρ Πιστόριους εισήχθη το Σάββατο σε νοσοκομείο αφού "τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι του" στο κελί του, στη φυλακή της Πρετόρια όπου εκτίει την ποινή του για τη δολοφονία της φίλης του, σύμφωνα με τη σωφρονιστική υπηρεσία.

"Ειχήθηκε σε νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου, αφού τραυματίστηκε πέφτοντας από το κρεβάτι", είπε ο Σιγνκαμπάκο Ενξουμάλο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας. Όπως διευκρίνισε, ο Πιστόριους έχει πλέον επιστρέψει στη φυλακή και κρατείται στο νοσηλευτήριο.

Σύμφωνα πάντως με το νοτιοαφρικανικό περιοδικό City Press, που επικαλείται ως πηγή του έναν άλλον κρατούμενο στην ίδια φυλακή, ο Όσκαρ Πιστόριους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή έκοψε τις φλέβες του. «Είχε σοβαρά κοψίματα στους καρπούς του και οι γιατροί του έβαλαν επιδέσμους για να καλύψουν τα τραύματα» δήλωσε στο περιοδικό. Οι αξιωματούχοι των φυλακών βρήκαν μαχαίρια στο κελί του κατά τη διάρκεια έρευνας μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, είπαν στην ίδια εφημερίδα δύο φύλακες από τη φυλακή της Πρετόρια Kgosi Mampuru II.

"Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτήν την πληροφορία, αυτές είναι εικασίες", επιμένει από την πλευρά του ο Ενξουμάλο.

Πρωτοδίκως, ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών για τον φόνο εξ αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ. Πέρασε έναν χρόνο στο νοσοκομείο των φυλακών και κατόπιν τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Στο εφετείο καταδικάστηκε για φόνο και από τις 6 Ιουλίου έχει επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 6 ετών. Με βάση τη νομοθεσία, θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους αφού εκτίσει τη μισή ποινή του, δηλαδή το 2019.

Λόγω της αναπηρίας του ο Όσκαρ Πιστόριους κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Γκόσι Μαμπούρου και όχι σε κάποιο από τα ασφυκτικά γεμάτα κελιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ