Ρίο: Θετική σε απαγορευμένες ουσίες Ελληνίδα κολυμβήτρια - Μαζεύει τα πράγματα της & επιστρέφει

Κολυμβήτρια της ελληνικής αποστολής στο Ρίο θετική σε έλεγχο Ντόπινγκ

‘’Κόπηκε’’ στον έλεγχο του Εθνικού  Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ αθλήτρια κολύμβησης, της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. 

 Η κολυμβήτρια βρίσκεται, ήδη, στο Ρίο και ενημερώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αποστολής να μαζέψει τα πράγματα της και να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς, φυσικά, να πάρει μέρος στην μεγάλη αθλητική γιορτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχει και θετικό δείγμα σε αθλητή της Παραολυμπιακής Ομάδας, η οποία, φυσικά, δεν έχει αναχωρήσει ακόμη για τη Βραζιλία καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται τον Σεπτέμβριο.

Θετικός και ο Μαρτασίδης;
Για τον ίδιο λόγο, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απέσυρε και τον αρσιβαρίστα, Αντώνη Μαρτασίδη. Ο αθλητής, στο παρελθόν, εκπροσωπούσε την Ελλάδα αλλά ύστερα από αρραβώνα με Κύπρια απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία και η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του:«Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) ότι, το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της Άρσης Βαρών Αντώνης Μαρτασίδης στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων. Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016, και την επιστροφή του στην Κύπρο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ