Ρίο 2016: Η μεγαλειώδης τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε ένα 24ωρο - Που θα και πως θα την δείτε

Κάτι περισσότερο από 4 ώρες θα κρατήσει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ενώ έχουν επιστρατευθεί περίπου 35,000 επαγγελματίες κάθε είδους.

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και τις απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα μπορείτε να τις βρείτε παρακάτω.

Τι ώρα ξεκινά η τελετή έναρξης
Στις 20:00 τοπική ώρα θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Η Ελλάδα βρίσκεται 6 ώρες μπροστά, κάτι που σημαίνει ότι στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι Έλληνες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την επίσημη έναρξη.

Που διεξάγεται;
Το περίφημο Μαρακανά με την επίσημη ονομασία «Estadio Jornalista Mario Filho» θα είναι αυτό που θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης και την τελετή λήξης. Στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθούν οι τελικοί καθώς και δύο ημιτελικοί στα τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών.

Που μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελετή;
Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, ανήκουν στην ΕΡΤ και στον OTE TV. 

Ποιος ανέλαβε το σόου της τελετής έναρξης;
Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέλες, δημιούργησε με 1/10 του μπάτζετ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, την τελετή έναρξης. «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν ξοδέψαμε χρήματα σαν τρελοί. Είμαι ευτυχισμένος που δουλέψαμε με χαμηλό μπάτζετ γιατί αυτό έχει σημασία για τη Βραζιλία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πόση διάρκεια θα έχει η τελετή έναρξης;
Το σόου θα κρατήσει λίγο περισσότερο από 4 ώρες. Περισσότεροι από 35,000 επαγγελματίες θα πρωταγωνιστήσουν, 12 σχολές σάμπα θα δώσουν ένα μοναδικό σόου ενώ ράφτηκαν περισσότερα από 5,500 κοστούμια. Πρώτη φυσικά στην παρέλαση των χωρών θα μπει η Ελλάδα ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όλες οι αποστολές με αλφαβητική σειρά σύμφωνα με το πορτογαλικό αλφάβητο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ