Συνελήφθησαν στη Σπάρτη ο Κώστας Σακκάς από τους Πυρήνες της Φωτιάς και ο Μάριος Σεϊσίδης από τους ληστές με τα μαύρα

Ανδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν σε κρησφύγετο στη Σπάρτη τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς Κώστα Σακκά και τον Μάριο Σεϊσίδη, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Η αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεση της εδώ και μία εβδομάδα πως οι δύο καταζητούμενοι κρύβονται στη Λακωνία. Αμέσως ξεκίνησε ο σχεδιασμός της επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο. Τελικά μετά από συντονισμένες κινήσεις πέρασαν χειροπέδες και στους δύο σήμερα το πρωί και ήδη βρίσκονται καθ οδόν για την ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Σακκάς είχαν εξαφανιστεί στις αρχές Φεβρουαρίου καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί. Ο Μάριος Σεϊσίδης ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια

Πώς τους εντόπισαν 
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στις 16:00 στη Σπάρτη αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ένα ασημί ΙΧ να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός όμως επιτάχυνε και προσπάθησε να ξεφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη. Οι δύο επιβαίνοντες σταμάτησαν κοντά στα ΚΤΕΛ, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο οι αστυνομικοί συνέχισαν την καταδίωξη. Οι δύο καταζητούμενοι μπήκαν σε έναν ακάλυπτο χώρο και εγκλωβίστηκαν εκεί. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τους αστυνομικούς. Τελικά αναγκάστηκαν να παραδοθούν.
Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής και της κρατικής ασφάλειας βρίσκονταν εδώ και μέρες στην περιοχή.

Ποιος είναι ο Κώστας Σακκάς 


Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2010 μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη, από ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, την στιγμή που εξέρχονταν από ενοικιαζόμενη αποθήκη, στην οποία βρέθηκε οπλισμός.
Μετά την σύλληψή του αρνήθηκε να υπογράψει την έκθεση εξέτασης κατηγορούμενου. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή με τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, άγνωστης ονομασίας, πρόκλησης τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης οπλοκατοχής καθώς και προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών. 

Προφυλάκιση και απεργία πείνας 
Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, η δικογραφία του συσχετίστηκε με αυτή της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", της οποίας όμως αρνείται ότι είναι μέλος. Αντίστοιχο ισχυρισμό έχουν εκφράσει και τα ήδη προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης. Δύο μήνες πριν την συμπλήρωση του ορίου προφυλάκισης, δηλαδή 18 μήνες, ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή αδικήματα με αποτέλεσμα να του επεκταθεί εκ νέου η προφυλάκιση κατά 12 μήνες. Με την πάροδο των 12 μηνών και παρά την συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης των 30 μηνών, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη για την πρώτη υπόθεση και χωρίς να έχει αρχίσει η δίκη για την δεύτερη υπόθεση, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την παράταση για ακόμα έξι μήνες.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο Σακκάς, στις 4 Ιουνίου 2013, ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για την παράνομη παράταση της προφυλάκισής του. Μετά από 14 ημέρες απεργίας πείνας, και ύστερα από προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών προσέφυγε η συνήγορος του Σακκά, τις αντιρρήσεις της οποίας όμως απέρριψε το συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

Στις 11 Ιουλίου το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του Σακκά επιβάλλοντάς του αυστηρούς περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής κ.α. 

Νέα σύλληψη και φυγή
Στις 15 Ιανουαρίου συνελήφθη εκ νέου ύστερα από έκδοση νέου εντάλματος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με την αστυνομία ύστερα από νέα εξέταση ανιχνεύθηκε το αποτύπωμά του σε πειστήρια που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα που διατηρούσε συγκατηγορούμενος του Σακκά, στο Χαλάνδρι. Μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και επιβολή χρηματικής εγγύησης πέντε χιλιάδων ευρώ.
Στις 10 Φεβρουαρίου δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων ως όφειλε, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, με αποτέλεσμα να καταζητείται μέχρι σήμερα. Στις 17 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό χώρο indymedia επιστολή του Σακκά στην οποία μεταξύ άλλων ισχυριζόταν ότι είναι αθώος.

 

Ποιος είναι ο Μάριος Σεϊσίδης


Ο Μάριος Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια. Υπενθυμίζεται πως οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν -από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006- επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που άγγιζε τα 700.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τους άλλους δύο «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ