Κοντομηνάς: ''Ο διαγωνισμός για τα κανάλια θα είναι διαβλητός αν δεν γίνει ηλεκτρονικά''

Οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ομίλου Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς στην σημερινή εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση καναλιών και ΜΜΕ

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κοντομηνάς δήλωσε «Αν ο διαγωνισμός για τα κανάλια δεν γίνει ηλεκτρονικά θα είναι διαβλητός» 

Ο επιχειρηματίας ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να βάζει κάποιος 50 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει μια τηλεοπτική άδεια και να μην ερευνάται η ικανότητα του και το παρελθόν του. «Εδώ μια γέφυρα αναλαμβάνεις να φτιάξεις και καταθέτεις ένα σωρό πτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχολίασε ακόμη ότι δεν μπορεί να πάρουν τηλεοπτική άδεια εργολάβοι δημόσιων έργων. 

Ο κ. Κοντομηνάς τόνισε ότι αν ο Αlpha δεν πάρει άδεια και κλείσει ο ίδιος θα είναι αναγκασμένος να βρει 100 εκατομμύρια ευρώ για να δώσει τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων του που, όπως είπε, θα μείνουν στο δρόμο.

Ο κύριος Κοντομηνάς παραδέχτηκε ότι έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί του από την εφορία μεγάλου πλούτου, αλλά υποστήριξε ότι δεν έχει διαπράξει φοροδιαφυγή και έχει προσφύγει για το θέμα στη Δικαιοσύνη. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει κερδίσει μια ανακοπή κατά το ήμισυ και πιστεύει ότι θα δικαιωθεί πλήρως.

Είπε ακόμη ότι έχει οφσόρ εταιρείες, αλλά όλες δηλώνονται στον Πόθεν έσχες του. Ανέφερε ακόμη ότι έχει βεβαίωση από τις Ελβετικές αρχές ότι ποτέ δεν είχε ο ίδιος και η Ιnteramerican λογαριασμό στην Τράπεζα HSBC. Υποστήριξε μάλιστα ότι αφαιρέθηκε ένα όνομα από την λίστα Λαγκάρντ και μπήκε το δικό του. Δεν ξέρει όμως ποιος το έκανε. 

Ο επικεφαλής του Alpha παραδέχθηκε ότι είχε πάρει δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για άλλες δραστηριότητες του, αλλά όχι για τον όμιλό του. Το κανάλι του, ισχυρίστηκε ο κ. Κοντομηνάς, δεν έχει δάνεια σε εκκρεμότητα. Το μόνο που υπάρχει, ανάφερε, είναι δυο συμβάσεις αλληλόχρεων λογαριασμών με δυο τράπεζες.

Τέλος, ο κ. Κοντομηνάς πληροφόρησε τους βουλευτές ότι μεταβίβασε πρόσφατα τις μετοχές του Alpha Channel στην κόρη του Μαρία.

Ο ιδιοκτήτης του Alpha αποκάλυψε επίσης ότι πριν από έξι μήνες ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολοπουλος τον παρακαλούσε να τον πάρει σχολιαστή στο κανάλι του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ