Το παγωτό του καλοκαιριού: Πραλίνα με κομμάτια φουντουκιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο παγωτό;

Συστατικά
3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς
βάση παγωτού

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη
Το βάζουμε στα μικροκρύματα για 10 δευτερόλεπτα σε μέτρια ισχύ μέχρι να ζεσταθεί ελαφρά η πραλίνα. Διαφορετικά μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε ένα μικρό τηγανάκι.
Ανακατεύουμε την πραλίνα με τα υπόλοιπα υλικά και όλα μαζί τα προσθέτουμε στη βάση του παγωτού μόλις την ετοιμάσουμε.
Βάζουμε το σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας το καλά και αφαιρόντας τον αέρα ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Βγάζουμε από την κατάψυξη ανα μία ώρα δουλεύοντας το μείγμα λίγο με τα χέρια μας (χωρίς να ανοίγουμε τη σακούλα) για να αποφύγουμε το μείγμα να κάνει κρυστάλους και να κρατήσει την ωραία βελούδινη του υφή.

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. ​

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ