Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απαγορεύεται το Pokemon Go στους σεξουαλικούς παραβάτες – Φόβοι ότι θα δελεάζουν παιδιά & νέους


Φόβοι πως το παιχνίδι που έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε μικρούς και μεγάλους θα μπορεί να ‘’βοηθάει’’ σεξουαλικούς παραβάτες να προσεγγίζουν με αυτό τα θύματα τους.  

Τους σεξουαλικούς παραβάτες που έχουν αποφυλακιστεί με αναστολή έχει αποφασίσει η  Πολιτεία της Νέας Υόρκης, να  τους απαγορεύσει να παίζουν Pokemon Go.
Οι άνθρωποι αυτοί υπολογίζεται πως είναι 3000 και ο  κυβερνήτης Άντριου Κουόμο έχει δώσει οδηγίες στη σωφρονιστική υπηρεσία της Πολιτείας να φροντίσει ώστε να μην μπορούν να παίξουν Pokemon Go και άλλα, παρόμοια παιχνίδια, ανέφερε σήμερα το γραφείο του.

Από την εταιρία λογισμικού Niantic Inc που ανέπτυξε το παιχνίδι, ζητά η Πολιτεία να διασταυρώσει τα στοιχεία των σεξουαλικών παραβατών που θα της παράσχουν οι αρχές με τον κατάλογο των παικτών, ώστε να εφαρμοστεί αυτός ο κανονισμός.
Οι αρχές ζητούν επίσης από την εταιρεία να απομακρύνει όσους "σταθμούς" (τα λεγόμενα Pokestops όπου ανεφοδιάζονται οι παίκτες) βρίσκονται κοντά σε σπίτια σεξουαλικών παραβατών. Οι τελευταίοι θα ενημερωθούν ότι η ενασχόλησή τους με το Pokemon Go ή με παρόμοια παιχνίδια συνιστά παραβίαση της αναστολής τους και για αυτό θα μπορούσαν να ξαναβρεθούν στη φυλακή.

"Η προστασία των παιδιών της Νέας Υόρκης είναι η βασική μας προτεραιότητα και, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος δεν θα μετατραπεί σε μια λεωφόρο όπου οι επικίνδυνοι άρπαγες θα μπορούν να βρίσκουν νέα θύματα", τόνισε ο Κουόμο.
Το παιχνίδι Pokemon Go μόνο στις ΗΠΑ προσέλκυσε 21 εκατομμύρια παίκτες μέσα σε δύο εβδομάδες. Ένα στοιχείο που που επιτρέπει στους χρήστες να "καλούν" άλλους παίκτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες έναντι αμοιβής φαίνεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από σεξουαλικούς παραβάτες, προειδοποίησε ο κυβερνήτης.

Στον ιστότοπό της, η εταιρεία Niantic τονίζει ότι οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τη νομοθεσία και ότι θα πρέπει να είναι άνω των 13 ετών για να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή αυτή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ