Ο Μητροπολίτης Aνθιμος σχολιάζει την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη: «Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα»

«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, σχολιάζοντας την έφοδο των αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ βρισκόταν στον άμβωνα του ιερού ναού του Σωτήρος, όπου λειτουργούσε.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήγησε για ποιο λόγο κατεδαφίστηκε το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ τόνισε πως το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και η κοινωνία.

Εν τω μεταξύ, eπίθεση στην κυβέρνηση για το περιστατικό εξαπέλησε η Ν.Δ.:

«Μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα ζήσαμε μια νέα αθλιότητα, τη βεβήλωση του Ιερού Ναού και τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος για την εισβολή αντιεξουσιαστών στον ιερό ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης,  κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, σήμερα το πρωί. .

Και όλα αυτά ,πρόσθεσε «ενώ ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις'!..» «Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της κυβέρνησης και η ιδεολογική - κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα. Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής,  στην ανομία,  σε βάρος της προστασίας των πολιτών. Των πολιτών που απαιτούν: «Φτάνει πια», είπε  Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν την Λειτουργία στη Μητρόπολη και πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματα κατά των εκκενώσεων, των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης,  από πρόσφυγες και μετανάστες. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν περισσότερες από 20 προσαγωγές και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ