Guardian: O Ζίκα εμφανίστηκε στην Βρετανία - Τρία κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε νοσοκομεία

Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία ενώ τα τρία αυτά άτομα είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

Σε κλινικές του Κάλντερντεϊλ και του Χάντερσφιλντ βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά από την επιστροφή τους από το εξωτερικό σύμφωνα με την Guardian.com. 

Φαίνεται πως ο ιος Ζίκα έχει φτάσει πλέον για τα καλά στην Ευρώπη, αφού τρία άτομα που νοσηλεύονται σε βρετανικά νοσοκομεία βρέθηκαν θετικά σε αυτόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, σε δύο νοσοκομεία στις περιοχές Κάλντερντεϊλ και Χάντερσφιλντ εντοπίστηκαν τρεις ασθενείς που κόλλησαν τον Ζίκα κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους στο εξωτερικό.

Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα μία έκθεση σχετικά με τον έλεγχο της μετάδοσης ασθενειών, που παρουσιάστηκε στο κοινό διοικητικό συμβούλιο των νοσοκομείων εχθές, Πέμπτη και έκανε ξεκάθαρα λόγο για τρία κρούσματα.

Ο Δρ. Γκάβιν Μπόιντ, επικεφαλής του τμήματος Ελέγχου της μετάδοσης ασθενειών των δύο κλινικών δήλωσε στον Guardian τα εξής: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για τον Ζίκα και συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μόνα τους μετά από δύο έως εφτά ημέρες. Υπάρχει εξαιρετικά χαμηλός κίνδυνος να κολλήσει κανείς τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το είδος κουνουπιού που ευθύνεται για τη μετάδοσή του δεν ζει στη χώρα μας. Ωστόσο, μπορεί να μεταδοθεί σεξουαλικά».

Η κατάσταση των συγκεκριμένων ασθενών παραμένει άγνωστη.
Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται κατά κύριο λόγο από τα κουνούπια αλλά μπορεί να μεταδοθεί και με τη σεξουαλική επαφή, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μία έγκυος που προσβάλλεται από τον ιό κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της έχει πιθανότητες 1-13% να γεννήσει ένα μωρό που θα πάσχει από μικροκεφαλία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ