Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Α. Τσίπρας στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου: Αλλάζουν τα δεδομένα & αυτό είναι μόνο η αρχή

Τον αγιασμό του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, τέλεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας τον νέο κρατικό αερολιμένα του νησιού.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έργα υποδομής όπως αυτό πρέπει να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο για την ανάκαμψη της οικονομίας και υποστήριξε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το αεροδρόμιο της Πάρου.

Όπως σημείωσε, είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

"Η Πάρος ένας πανέμορφος προορισμός στο κέντρο των Κυκλάδων και της βιομηχανίας του Τουρισμού αποκτά ένα αεροδρόμιο που αλλάζει τα δεδομένα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες ξεπεράστηκαν μεγάλα εμπόδια στο τελευταίο στάδιο της κατασκευής τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει βούληση γίνονται θαύματα. Η Πάρος ήταν άγονη γραμμή και τώρα αυτό σταματάει. 

Αν κανείς αθροίσει το τέλος αυτού, ότι η Πάρος παύει να είναι άγονη γραμμή μπορεί να αντισταθμίσει μέσα σε μερικά χρόνια το κόστος του έργου, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τριακόσια άτομα θα μπορούν να έρθουν καθημερινά στην Πάρο, είπε ο Πρωθυπουργός εξαίροντας την προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και την τεχνική εταιρεία, όσο και τους απλούς εργαζόμενους. Μέχρι το τέλος του χρόνου οι υποδομές θα διπλασιαστούν με προοπτική να φτάσουν τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ σύντομα θα υπάρξει και η δυνατότητα σύνδεσης του νησιού και με ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Η εξοικονόμηση πόρων θα μας δώσει τη δυνατότητα να συμπληρώσουμε τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, αλλά και των ακτοπλοϊκών υποδομών στην Πάρο και τα υπόλοιπα νησιά, αλλά και να προωθήσουμε τα υδατοδρόμια, είπε ο Α. Τσίπρας, ενώ ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα αυτή η εξοικονόμηση να δώσει τη δυνατότητα εξαγοράς δυο ελικοπτέρων εκτάκτων αναγκών . Θα δοθεί επίδομα 400 ευρώ στους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου για να ενισχυθούν οι νησιωτικές περιοχές, είπε ο πρωθυπουργός. Είναι το σημερινό ένα σημαντικό βήμα και είναι μόνο η αρχή μιας σειράς έργων υποδομής", υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανέναν περιφερειάρχη ή δήμαρχο, αλλά στους πολίτες. Επίσης, επεσήμανε ότι ενώ υπήρχε η πρόνοια του αεροδιαδρόμου, δεν υπήρχαν πρόνοιες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των δικτύων, με συνέπεια τις τελευταίες 100 ημέρες να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να γίνει το νέο αεροδρόμιο γεγονός και να σταματήσει η πολιτεία να σπαταλά χρήματα σε άγονες γραμμές.

Η άφιξη του πρωθυπουργού & το νέο αεροδρόμιο

Το νέο αεροδρόμιο που τέθηκε την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία - 20 χρόνια μετά από την ημέρα που οι κάτοικοι της Πάρου το αιτήθηκαν μέσω απόφασης του Δημοτικού τους Συμβουλίου - χαρακτηρίζεται σημαντικό έργο υποδομής καθώς εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και της Αντιπάρου που διαθέτουν πλέον ένα σύγχρονο αεροδρόμιο.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί της Πάρου.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς ενώ η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Νέο επεισόδιο στην κόντρα
Το ταξίδι του πρωθυπουργού πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά στις αποστολές και τις δαπάνες των συνοδών τις κυβέρνησης.

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε σήμερα το Μαξίμου που επιτίθεται εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία ενώ βάλλει εναντίον δημοσιογράφων και μέσων για τον τρόπο που παρουσιάστηκε η είδηση.

Όλη η νέα απάντηση του Μαξίμου:

«Δεν πειράζει που είναι ψέμα. Είναι καλοφτιαγμένο» (Ιταλική παροιμία)

Εχθές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, γνωστός για τον γραφικότατο πληθωρικό αυθορμητισμό του, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κ. Κουμουτσάκος υπέστησαν μια επικοινωνιακή πανωλεθρία. Επεχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα «πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο».

Τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε. Στην Πάρο μεταβαίνουν σήμερα, για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με ολιγομελή ομάδα συνεργατών και το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Και επιστρέφουν το απόγευμα.

Όταν αυτό κατέστη σαφές, τα σαΐνια της ΝΔ αναδιπλώθηκαν σε γραμμή κλειστής άμυνας: «εντάξει, ανοησία είπαμε, αλλά (προφανώς) είχατε έτοιμη την πενταήμερη και σας την χαλάσαμε» (και άντε να το αποδείξετε). Φυσικά και αυτό είναι χονδροειδέστατο ψέμα. Αλλά όπως έλεγε και ένας διαπρεπής επικοινωνιολόγος του 3ου Ράιχ, (ξέρει ο κ. Γεωργιάδης από αυτά..) «όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια».

Έτσι, σήμερα, τα κέντρα «επικοινωνίας» της ΝΔ, και τα παπαγαλάκια τους, συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης από καλύτερες θέσεις. Το σενάριο «το ταξίδι ήταν κανονισμένο αλλά σας το χαλάσαμε» είναι αρκετά juicy (που λένε και στις Κυκλάδες). Το αναπαράγουν με πάθος οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Δημοκρατία» επικαλούμενες «ασφαλείς πληροφορίες» - τόσο «ασφαλείς» που δεν χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία, λέμε καμιά χοντράδα να περνάει η ώρα.

Περηφανεύεται και ο κ. Πορτοσάλτε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι εξ αιτίας του χάλασε το «πολυήμερο πολυτελές κυβερνητικό ταξίδι». «Λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει στο τέλος», όπως έλεγε ο ίδιος μεγάλος Γερμανός επικοινωνιολόγος.

Κατανοούμε το αδιέξοδο της ΝΔ, το άγχος που την διακατέχει εξ αιτίας της ανύπαρκτης πολιτικής της ατζέντας και των εσωτερικών της προβλημάτων. Κατανοούμε επίσης, τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικά σημαντικό περιφερειακό έργο, που επί των δικών της κυβερνήσεων παράδερνε εξ αιτίας της ολιγωρίας και της κατασπατάλησης. Αλλά η λάσπη δεν οδηγεί πουθενά. Ας βρουν κάτι σοβαρότερο να ασχοληθούν και αυτοί και τα φερέφωνά τους.

Περαστικά.”

Νωρίτερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε σχολιάσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην Πάρο “απλώς θα κόψει μια κορδέλα”

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ