Βόμβα με ξυραφάκια σε σπίτι δικαστικού που συμμετέχει στην δίκη του Noor-1

Εκρηκτικός μηχανισμός εστάλη από αγνώστους στο σπίτι δικαστικού λειτουργού που, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετέχει στην δίκη για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το ναρκοπλοίο Noor-1. 

Στο σπίτι του δικαστικού, στα σύνορα Ηλιούπολης – Καισαριανής, έσπευσαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας για να ελέγξουν και να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν επικαλυμμένος με ξυραφάκια.

 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του επιμερισμού των ποινών για τους ενόχους αναμένεται να εκδοθεί στις 2 Αυγούστου. 

 

Την Τρίτη, η εισαγγελέας πρότεινε τις αυστηρότερες δυνατές ποινές που θα μπορούσε να εισηγηθεί με βάση τη δικαστική απόφαση.

 

Συγκεκριμένα στους κατηγορούμενους Γιαννουσάκη και Μπουρδούβαλη προτάθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 10 έτη και ένα εκατομμύριο ευρώ πρόστιμο. 

 

Για τους τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι χρηματοδότησαν την αγορά και μεταφορά της ηρωίνης, προτάθηκε επίσης η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 10 χρόνια και πρόστιμο ύψους 500.000. 

 

Η εισαγγελέας πρότεινε 20 χρόνια για τους κατηγορούμενους Καρτσώνη και Πονιάντ, ενώ για Κοτσώνη, Φάρο, Κουρούβανη, Λάγιο και έναν Τούρκο, προτάθηκε ποινή δωδεκαετούς φυλάκισης 

Για έναν τελευταίο Τούρκο, η πρόταση ήταν για δεκαετή ποινή κάθειρξης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ