Ο Νικόλαος Καραμούζης πρόεδρος του Hellenic Advisory Board του South East European Studies at Oxford

Ελληνικής Διασποράς με τη σημερινή Ελλάδα της κρίσης, αλλά και τη μελλοντική Ελλάδα της ανάκαμψης, μέσα στο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης. 

Σκοπός του Hellenic Advisory Board είναι η προώθηση των δραστηριοτήτων και του ακαδημαϊκού έργου του Προγράμματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ελληνική διασπορά καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση οικονομικών πόρων του Προγράμματος μέσω σταθερών χορηγών, συμβάλλοντας στην προώθηση της έρευνας γύρω από την Ελλάδα και ενισχύοντας τις προσπάθειες βελτίωσης της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό επ’ ωφελεία  των εθνικών συμφερόντων και στόχων. Παράλληλα, θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ των ερευνητικών κοινοτήτων στο SEESOX, την Ελλάδα και την ελληνική διασπορά.

 

Το Νέο Ερευνητικό Πρόγραμμα παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιούνιο 2015, από τον Διευθυντή του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών και του SEESOX, κ. Όθωνα Αναστασάκη, τον Καθηγητή Ευρωπαϊκών Σπουδών, κ. Timothy Garton Ash και την Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και Chair of SEESOX, κα. Καλυψώ Νικολαΐδη σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Eurobank και με τη συμμετοχή επιφανών παραγόντων της οικονομικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας, οι οποίοι παρακολούθησαν συζήτηση με θέμα τη νέα γεωπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και το ρόλο της Ελλάδας σε αυτή, σε μια περίοδο οικονομικής και πολιτικής αναπροσαρμογής και ανακατάταξης.

 

To SEESOX δημιουργήθηκε το 2002 στο St Antony’s College, με την οικονομική στήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και στόχο την έρευνα και προώθηση της Ελλάδας στο βαλκανικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών έχει συνεισφέρει σημαντικά στη μελέτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την ενσωμάτωσή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ