Η ειρωνεία του Ε. Τσακαλώτου για τα «δύσκολα παιδικά χρόνια» του Μητσοτάκη ξεσήκωσε όλη τη Βουλή

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Plan X του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ειρωνεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα «δύσκολα παιδικά χρόνια» του, όπως είπε.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφερθεί στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και το γεγονός ότι επικαλέστηκε τον Ρουσό. «Ο αρχηγός σας λόγω δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσό», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας σαφή αναφορά στη δήλωση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης, ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών.

 

Αμέσως προκλήθηκε ένας χαμός στην ολομέλεια, με τους βουλευτές της ΝΔ να φωνάζουν εναντίον του υπουργού Οικονομικών και τον Νίκο Βούτση να προσπαθεί να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Τσακαλώτο λέγοντάς του «Μην κάνετε προσωπικές αναφορές».

«Ασε μας... Αντε φύγε από εδώ...», συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη. «Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου», συνέχισε. «Κύριε Τσακαλώτο μην κάνετε προσωπικές αναφορές ούτε χιούμορ επί προσωπικού, μόνο πολιτικά», φώναζε την ίδια ώρα ο κ. Βούτσης, μάταια όμως.

 

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος τα έβαλε και με τον Κώστα Τζαβάρα, που αντιδρούσε από τα έδρανα. «Δεν ντρέπεσαι ρε να διακόπτεις; Ποια είναι η παιδεία σου να μην αφήνεις κάποιον να μιλήσει;», του είπε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στο τέλος είπε «Προφανώς είναι στρατηγική της ΝΔ να μην ακουστεί αντίλογος στον κ. Μητσοτάκη» και κάθισε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ