Έλαιο καρύδας: 10 προτάσεις για να βελτιώσει τα μαλλιά σας & να μοιάζεις με σταρ

Τον τελευταίο καιρό πολλοί καταφεύγουν στη χρήση του ελαίου καρύδας και γιατί να τους κατηγορήσει κανείς, αφού αυτό το απλό, καθαρό φυσικό προϊόν προσαρμόζεται τόσο εύκολα και είναι χρήσιμο παντού, από την κουζίνα μέχρι το τσαντάκι των καλλυντικών ή το ντουλαπάκι του φαρμακείου. 

Από την στιγμή λοιπόν που είναι τόσο καλό για την επιδερμίδα σας, μήπως είναι εξίσου καλό και με τα μαλλιά σας;

Όπως αποδείχθηκε είναι! Στην πραγματικότητα, είναι τόσο χρήσιμο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο για όλα τα είδη των προϊόντων, καθώς επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία όλων των προβλημάτων της τρίχας. Δείτε λοιπόν ποιοι είναι οι 10 τρόποι που το έλαιο καρύδας μπορεί να βελτιώσει τα μαλλιά σας!

1. Leave-In Conditioner

Το έλαιο καρύδας μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε οποιοδήποτε απλό μαλακτικό σε leave-in conditioner! Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού από το έλαιο καρύδας και 5-6 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε ένα μείγμα από 3 μέρη απεσταγμένου νερού και 1 μέρος μαλακτικού. Έτοιμο!

2. Καθημερινό προϊόν για ξεμπέρδεμα των μαλλιών

Μην αγχώνεστε με τα μπερδέματα, αφήστε το έλαιο καρύδας να δώσει την λύση! Λιώστε μια σέσουλα με έλαιο καρύδας σε μπεν μαρί (βάλτε ένα μικρό μπολ μέσα σε ένα μεγάλο με βραστό νερό). Στη συνέχεια κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με τα δάχτυλα, δίνοντας έμφαση στα μπερδέματα με μια χτένα, μετά βουρτσίστε τα και φορμάρετε τα όπως κάνετε συνήθως!

3. Θεραπεία για τις ψείρες

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τις ψείρες, αλλά όλοι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες, ειδικά αν έχουμε παιδιά. Φτιάξτε λοιπόν μια «εξολοθρευτική μάσκα» αναμειγνύοντας 3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας με ένα κουταλάκι του γλυκού υλάνγκ υλάνγκ και αφήστε το να σταθεί για 2 ώρες. Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα μείγμα από 2 φλιτζάνια μηλόξυδο και 1 φλιτζάνι νερό και ρίξτε το στα μαλλιά σας. Έπειτα, κάντε μια ολονύχτια θεραπεία με περισσότερο έλαιο καρύδας. Όπως θα δείτε πρόκειται για μια πολύ πιο αποτελεσματική θεραπεία από τις περισσότερες γνωστές!

4. Μάσκα αναδόμησης μαλλιών

Αν έχετε μαλλιά που έχουν καταστραφεί, το έλαιο καρύδας θα τα θεραπεύσει! Φτιάξτε λοιπόν μια μάσκα αναδόμησης με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 4 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, σε όλο το μήκος των στεγνών μαλλιών σας και στις άκρες με την ψαλίδα. Αφήστε το να σταθεί για 15-20 λεπτάκια.

5. Θεραπεία πιτυρίδας
Οι ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας το καθιστούν ιδανική φυσική θεραπεία για την πιτυρίδα και την ξηροδερμία. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια θεραπεία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας το έλαιο καρύδας μόνο του ή αναμειγνύοντας το με χυμό λάιμ, τριγωνέλλα, καμφορά, έλαιο δενδρολίβανου ή αιθέρια έλαια.

6. Βάση για βάψιμο των μαλλιών

Το έλαιο καρύδας θρέφει τους θύλακες των μαλλιών σας, βοηθώντας στην επιβράδυνση της εμφάνισης των γκρίζων τριχών, ενώ μπορεί να αποτελέσει και μια φανταστική βάση για την ανάμειξη της βαφής μαλλιών που κάνετε στο σπίτι, παρέχοντας έτσι γρήγορη και βαθιά διεισδυτική δύναμη που κάνει το χρώμα σας πιο ζωντανό και μακράς διαρκείας.

7. Θεραπεία ανάπτυξης

Θέλετε μαλλιά που δεν είναι μόνο μακριά, αλλά και δυνατά; Το έλαιο καρύδας είναι ο καλύτερος σας φίλος. Χρησιμοποιήστε το προσθέτοντας λίγο από το κανονικό σας σαμπουάν και conditioner ή ως μέρος μιας μάσκας αναμειγνύοντας το με χυμό λεμονιού, αμυγδαλέλαιο, αβοκάντο, Ινδικό φραγκοστάφυλο, ελαιόλαδο ή καστορέλαιο.

8. Μάσκα κατά του φριζαρίσματος

Η υγρασία κάνει τα μαλλιά σας να φουντώνουν; Καταπολεμήστε το φριζάρισμα φτιάχνοντας μια μάσκα με 1 κουταλιά της σούπας έλαιο καρύδας, 1/4 του φλιτζανιού γάλα και 1 ώριμο αβοκάντο.

9. Προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας

Είτε πρόκειται για τη θερμότητα του σεσουάρ ή εγκαύματα του καλοκαιριού, τα μαλλιά σας χρειάζονται προστασία. Χρησιμοποιήστε έλαιο καρύδας! Χρησιμοποιήστε το ως ένα leave-in conditioner, εφαρμόζοντας το με φειδώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, και γενικά αξιοποιήστε την ενυδατική ικανότητά του ως προστασία. Έχει επίσης δείκτη προστασίας SPF 8 που μπορεί να βοηθήσει στην άυξηση προστασίας του αντηλιακού σας.

10. Συνηθισμένο conditioner

Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές ανάγκες στα μαλλιά σας για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρύδας. Μπορεί να αποτελέσει ένα φανταστικό υποκατάστατο για το συνηθισμένο σας μαλακτικό. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά σας ή απλώστε μια μεγάλη ποσότητα, φορέστε ένα σκουφάκι του ντους και αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον 2 ώρες ή και όλο το βράδυ για πιο βαθιά ενυδάτωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ