Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Εικόνες θλίψης και καταστροφής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μετά την αποχώρηση των No Border Camp

Ξεκίνησε χθες η αποχώρηση των μελών του No Border Camp, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα μείνανε λίγα άτομα τα οποία ξεστήνανε τις σκηνές που είχαν απομείνει.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ, οι υπεύθυνοι των Σχολών, κατάφεραν αργά χθες τη νύχτα να μπουν στα κατειλημμένο κτίριο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Δέλλιος, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφού παραβιάστηκαν, η πόρτα ασφαλείας του 3ου ορόφου της αίθουσας γενικών συνελεύσεων της σχολής, η πόρτα ασφαλείας 4ου ορόφου προς την ταράτσα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δέλλιο, καταστράφηκαν οκτώ πόρτες των τεσσάρων αιθουσών διδασκαλίας του 1ου ορόφου, η πόρτα ενός συγκροτήματος των αιρετών και μία πόρτα ενός γραφείου του τομέα ποινικών επιστημών, ενώ γράφτηκαν με μπογιές, σπρέι και ασφαλτόπισσα, διάφορα σε συνθήματα σε τοίχους, τζάμια και πόρτες. Επιπλέον, με ασφαλτόπισσα έγραψαν συνθήματα στις προσόψεις των κτιρίων του Χημικού και του Βιολογικού.

«Αυτό που ζήσαμε στο Αριστοτέλειο αυτές τις δέκα μέρες, είναι ότι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, μέσα στο κέντρο της πόλης, τελούσε σε μια ομηρία και είχε μεταβληθεί σε ένα γκέτο, το οποίο είχε τους δικούς του νόμους και κανόνες, τους δικούς του μηχανισμούς επιτροπής με συνεχείς απειλές του τύπου ανοίξτε και θα τα σπάσουμε», δήλωσε ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ