Ο άνδρας που έμαθε πως τον υιοθέτησε ο δολοφόνος των βιολογικών του γονιών

Μια ανακάλυψη που ήρθε να του αλλάξει τα πάντα στη ζωή έκανε ο Guillermo, ένα από τα παιδιά των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αντιστεκόμενα ενάντια στη χούντα της Αργεντινής. 

Ο Guillermo είναι ένα από τα παιδιά που οι βιολογικοί γονείς τους ονομάστηκαν «desaparecidos». Πρόκειται για τους 30.000 αγωνιστές που αντιστάθηκαν στη χούντα της Αργεντινής στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και «εξαφανίστηκαν» στα στρατόπεδα της χώρας.

Σε ένα τέτοιο στρατόπεδο μεγάλωσε και ο ίδιος. Και σήμερα μιλά στην Guardian, για τον τρόπο με τον οποίο ανακάκυψε πως ο άνδρας που αποκαλούσε "πατέρα" για αρκετά χρόνια ήταν ένας από τους δολοφόνους των βιολογικών του γονιών. 

Οι στρατιωτικοί της Αργεντινής είχαν κληθεί να μην δείξουν ίχνος ανθρωπιάς και ευαισθησίας στους διαδηλωτές κατά της χούντας του 1976. Παρόλα αυτά, οι πιο «ευσεβείς» από αυτούς δίσταζαν να σκοτώσουν εγκύους. Τις άφηναν στα κρατητήρια μέχρι να γεννήσουν, στη συνέχεια της σκότωναν και τα μωρά τους τα έδιναν σε άτεκνα ζευγάρια στρατιωτικών.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στον Guillermo που μεγάλωσε στην οικογένεια του αξιωματικού Francisco Gómez, ενός βίαιου άνδρα που συχνά κακοποιούσε την γυναίκα του Teodora Jofre. Μικρός, περνούσε ώρες παίζοντας με τα άδεια όπλα των στρατιωτικών στην αεροπορική βάση του Μπουένος Άιρες.

Όταν ήταν 21 ετών, ο Guillermo συνάντησε μια γυναίκα στο κατάστημα που εργαζόταν. Εκείνη επέμενε να του μιλήσει, όμως εκείνος είχε πολύ δουλειά. Τότε εκείνη του παρέδωσε ένα σημείωμα: «Το όνομά μου είναι Eva Mariana Pérez, είμαι η κόρη των desaparecidos. Αναζητώ τον αδελφό μου. Νομίζω ότι είσαι εσύ».

Όπως έμαθε, στο στρατώπεδο που μεγάλωσε είχε μεταφερθεί η βιολογική μητέρα του, όταν ήταν οκτώ μηνών έγκυος σε αυτόν. Η ίδια είχε ήδη ένα παιδί, μια κόρη, την οποία κατάφερε και έπεισε τους στρατιωτικούς να την παραδώσουν στους γονείς της. Η κόρη αυτή ήταν που συνάντουσε για πρώτη φοτά μπροστά του ο Guillermo...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ