Ξεκινά το 18ο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

Ανοίγει τις πύλες του απόψε στις 10 το βράδυ το 18ο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, που αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στην Πελοπόννησο.


Ανοίγει τις πύλες του απόψε στις 10 το βράδυ το 18ο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, που αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στην Πελοπόννησο.

Εξαιρετικά ενθαρρυντικοί είναι οι δείκτες και του φετινού φεστιβάλ, σχετικά με την προπώληση των εισιτηρίων και τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια χορού. Οι φετινές πωλήσεις είναι αντίστοιχες με τις περσινές κι αγγίζουν την απόλυτη πληρότητα, ενώ 100 σπουδαστές θα συμμετέχουν στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο περιθώριο του φεστιβάλ.

Στην πρεμιέρα του φεστιβάλ ο ευφάνταστος, διάσημος, ευρηματικός και αυτοανατρεπτικός Φιλίπ Ντεκουφλέ που επανέρχεται στην Καλαμάτα με τη νέα του παραγωγή «Panorama».

Το σύμπαν του ευρηματικού καλλιτέχνη, γεμάτο παράξενα πλάσματα που ξεφυτρώνουν στη σκηνή ή ίπτανται, γεμάτο με τον ενθουσιασμό του δημιουργού για τις παλιές αναζητήσεις της κινούμενης εικόνας, για τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου, για το τσίρκο των ακροβατών και των κλόουν, θα πλημμυρίσει τη σκηνή του Κάστρου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας με θεαματικές και μαγικές εικόνες.

Οι πιστοί του φίλοι θα ξαναβρούν στο «Panorama» τον γνώριμο Ντεκουφλέ με σκηνές από παλιότερες αγαπημένες χορογραφίες, αλλά η παράσταση θα τον συστήσει και στους νεότερους, αφού με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και την οικεία του αγάπη για τον κόσμο του θεάματος αναδιφεί στις καλύτερες στιγμές του τριαντάχρονου έργου του για να τις ανατρέψει γι' άλλη μια φορά.

Κατά τη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στην Καλαμάτα, για την έναρξη του φεστιβάλ επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Φαρίς Νίκο Μπασακίδη ότι, λόγω της φήμης και της αξίας του φεστιβάλ Χορού, ο δήμος Καλαμάτας εξασφάλισε για τα επόμενα τρία χρόνια την ένταξη του φεστιβάλ για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, έναντι ποσού 1.000.000ευρώ.


Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ