Επέλεξε υποψήφιο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ η Χ. Κλίντον - "Ντέρμπι" δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Στην "τελική ευθεία" μπαίνει η μάχη των υποψήφιων προέδρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι επέλεξε τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια Τιμ Κέιν για τη θέση του υποψήφιου αντιπροέδρου των ΗΠΑ. 

"Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με την Χίλαρι. Νιώθω τιμή που περιλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιό της. Ανυπομονώ να αρχίσω εκστρατεία αύριο στο Μαϊάμι", στη Φλόριντα, έγραψε ο 58χρονος Κέιν στο Twitter.

H Χίλαρι Κλίντον πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες εκστρατεία σε αυτή τη νοτιοανατολική πολιτεία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ανησυχεία στο επιτελείο της προκαλεί η τελευταία δημοσκόπηση του Reuters.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος γα την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει σχεδόν ίσο ποσοστό των προθέσεων ψήφου με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον για πρώτη φορά από τον Μάιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του GOP στο Κλίβελαντ αυτή την εβδομάδα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μέσω Διαδικτύου από την 18η ως την 22η Ιουλίου, κατέδειξε ότι το 41% των Αμερικανών που λένε ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Τραμπ. 

Με δεδομένο ότι το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας κυμαίνεται περί το 4%, αυτό σημαίνει ότι ο Τραμπ και η Κλίντον πρακτικά ισοψηφούν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ