Κουφονήσια Summer story 1: Η μαμά του Κρατερού Κατσούλη, δημιουργεί τα πιο ευφάνταστα ψάθινα καπέλα του καλοκαιριού ! Μία καλλιτέχνης που εμπνέεται από τις Μικρές Κυκλάδες

Η γνωστή βραδινή βόλτα στο Κυκλαδίτικο νησί, στη Χώρα του μικροσκοπικού jewel του Αιγαίου.

Η γνωστή βραδινή βόλτα στο Κυκλαδίτικο νησί, στη Χώρα του μικροσκοπικού jewel του Αιγαίου. Το κεντρικό σοκάκι με τα μπαράκια, τα μαγαζάκια αλλά και τους Κουφονησιώτες που βγαίνουν στο πλατύσκαλο για χάζι και να πουν τα δικά τους .. .



Απόψε πήραμε ένα μικρό παρακλάδι. Χαμηλά, ατμοσφαιρικά φώτα και μία βιτρινούλα με καπέλα που δεν έχω ματαδεί. Πλησιάζω στη βιτρίνα και θαυμάζω ... Σαν κομψή καλοκαιρινή προθήκη καπελάδικου στην Rive Gauche ...περνάω αμέσως στα ενδότερα. Μοιάζει με θεατρικό μπουντουάρ, με καμαρίνι ηθοποιού.



Αρχίζω και βγάζω φωτογραφίες γιατί τα καπέλα είναι τα πιο πρωτότυπα, χειροποίητα που έχετε δει. Καμιά Ιταλίδα, σκέφτομαι, θα τα φτιάχνει. Γούστο και ποιότητα Ιταλική μου μυρίζεται από τους πολλούς Ιταλούς που όχι μόνο κάνουν διακοπές στα Κουφονήσια αλλά και εργάζονται. «Καλησπέρα, σας ακούω» και βλέπω ένα μεγάλο χαμόγελο και μία κυρία που μου θύμιζε καρατερίστα του ελληνικού κινηματογράφου : σε Ρένα Βλαχοπούλου μου έφερνε , σε Σμάρω Στεφανίδου στα καλά της ....



Τι κάνετε εδώ πέρα; Την ρωτάω ... Μικρά αριστουργήματα ... Τι ωραία καπέλα είναι αυτά !
Πως βρεθήκατε εδώ; Ο γιός μου ερχόταν εδώ από τα 14 και στα 35 του μου λέει: μαμά σταμάτα πια να πηγαίνεις στην Τήλο και έλα μαζί μου στα Κουφονήσια & δεν θα ξεκολλήσεις ..



«Ο γιός μου, τον ξέρετε ο Κρατερός Κατσούλης είναι» ... Άλλη έκπληξη!



Μα και βέβαια τον ξέρω και να τον χαίρεστε και την εγγονή σας την Αέλια ( νομίζω) και την νύφη σας την Κατερίνα Καραβάτου. Πωπώ τι ωραία καπέλα θα φοράει η Κατερίνα!



Η κυρία Ανια Καλλίδη δεν είναι μόνο πιλοποιός , καπελού αλλά και ποιήτρια και ζωγράφος, μία καλλιτέχνης ολοκληρωμένη που ζει τα καλοκαίρια της στα Κουφονήσια. Αν τα επισκεφθείτε σταθείτε στην βιτρίνα της, είναι η πιο καλλιτεχνική βιτρίνα των Κυκλάδων.







Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ