Ο άνδρας που πληρώνεται 7 δολάρια για να βιάζει κορίτσια & χήρες - Τι λέει ο ίδιος καμαρωτός & τι οι γυναίκες

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες αφρικανικές παραδόσεις παρουσίασε o Εντ Μπάτλερ, δημοσιογράφος του BBC σε νέο άρθρο του.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μπάτλερ ταξίδεψε μέχρι το Μαλάουι για να συναντήσει έναν «hyena», έναν άνδρα που πληρώνεται για να εξαναγκάζει σε σεξουαλική επαφή χήρες ή στείρες γυναίκες και ανήλικα κορίτσια. Παρά την εξάπλωση του χριστιανισμού και του AIDS στην χώρα αυτή της Αφρικής, η παράδοση της «σεξουαλικής κάθαρσης» στα διάφορα στάδια μιας γυναίκας δεν έχει πεθάνει.

Οικογένειες πληρώνουν άνδρες που έχουν επιλεγεί για τις «ηθικές» τους αξίες, οι οποίοι καλούνται στην ουσία να βιάσουν τα κορίτσια που ξεκίνησαν να έχουν έμμηνο ρύση ή γυναίκες που έχασαν τον άνδρα τους. Εάν δεν υπακούσουν, αρρώστιες και άλλα δεινά λέγεται ότι θα πλήξουν την κοινότητα στην οποία ζουν.

Ο Έρικ Αννίβα είναι ένας 40χρονος άνδρας που ζει κάνοντας την συγκεκριμένη εργασία για 4 με 7 δολάρια για κάθε τελετή. Είναι παντρεμένος με δύο γυναίκες, όμως πληρώνεται για να συμμετάσχει σε «σεξουαλικές καθάρσεις», οι περισσότερες από τις οποίες γίνονται για το πέρασμα νεαρών κοριτσιών στην ενηλικίωση. Ο ίδιος δηλώνει περήφανος για την δουλειά του, ενώ ισχυρίζεται πως οι γυναίκες τον επιθυμούν. Κατά τον ίδιο, οι τελετές δεν συνιστούν βιασμό.

 

«Οι περισσότερες με τις οποίες έχω κοιμηθεί είναι κορίτσια που πάνε σχολείο. Ορισμένα κορίτσια είναι μόλις 12 με 13 ετών, όμως τα προτιμώ μεγαλύτερα. Όλα αυτά τα κορίτσια αρέσκονται στο να με έχουν ως τον «hyena» τους. Βασικά είναι περήφανες (γι' αυτό) και λένε στους άλλους ότι αυτός ο άνδρας είναι πραγματικός άνδρας, ξέρει πως να ικανοποιήσει μια γυναίκα», είπε στον Μπάτλερ που δεν έδειχνε τον ενθουσιασμό που είχε ο ίδιος.

 

Ο Αννίβα επιμένει πως τα κορίτσια τον επιθυμούν. Παρόλα αυτά, όταν ο δημοσιογράφος του BBC συνάντησε γυναίκες που έχουν βιώσει τέτοιου είδους τελετές, εκείνες του είπαν πως δεν είναι επιλογή τους να κοιμηθούν με αυτούς τους άνδρες, αναγκάζονται για να μην περάσουν δεινά οι οικογένειές τους.

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Έπρεπε να το κάνω για χάρη των γονιών μου», είπε στον Μπάτλερ ένα κορίτσι ονόματι Μαρία.

Εάν οι βιασμοί παιδιών επί πληρωμή δεν είναι σοκαριστικοί από μόνοι τους, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Αννίβα είναι φορέας του AIDS. Όταν ο Μπάτλερ του εξηγεί ότι οι «σεξουαλικές καθάρσεις» μάλλον μολύνουν και εξαπλώνουν αρρώστιες, παρά «καθαρίζουν» τις γυναίκες, εκείνος απάντησε ότι θα σταματήσει σύντομα. Όπως είπε, δεν θα ήθελε να συμβεί το ίδιο στην κόρη, παρότι λίγες στιγμές νωρίτερα είχε υπερασπιστεί την δουλειά του ως «ιερό έργο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ