Η δεσποινίς Μιρέιγ Ματιέ έγινε 70! Πούλησε 130 εκατ. δίσκους: Δεν παντρεύτηκε ποτέ - Έχει 13 αδέρφια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία έως ότου το ταλέντο της την έφερε στο Παρίσι γιά να γίνει η Γαλλίδα τραγουδίστρια  με την μεγαλύτερη επιτυχία ολων των εποχών. 

Πούλησε 130 εκ δίσκους τραγούδησε σε 11 γλώσσες και κλείνει ήδη  52 χρόνια καριέρας. Τα φετινά της γενέθλια είναι τα πιό θλιβερά αφού έχασε την μητέρα της πριν απο λίγους μήνες . Η κοντούλα με ύψος μόλις 1.52 μικροκαμωμένη Γαλλίδα είχε τεράστια αδυναμία στην μαμά της που επαιρνε παντού μαζί της ακόμη και στις περιοδείες της ανά τόν κόσμο . 

Η Μιρέιγ δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε απέκτησε παιδιά  εξού και είναι γνωστή ως η Demoiselle Matieu. 

Με την μαμά της 

 

Η Μιρέιγ είναι η πρωτότοκη απο τα 14(!!!) αδέφια της και γι'αυτό πολλές φορές  δικαιολογείται λέγοντας ότι η μεγάλη της οικογένεια με αδέλφια και ανήψια δεν της δημιούργησαν την ανάγκη γιά να κάνει η ίδια παιδιά . 

 

Ειναι γνωστή ως το αηδόνι  της Αβινιόν εκεί όπου πρωτοτραγούδησε δουλεύοντας παράλληλα απο 14 χρονών σε εργοστάσιο.

Η καλλιτέχνης γιόρτασε  με μία περιοδεία 50 χρόνια καριέρας. Στο πρόγραμμά συμπεριέλαβε φυσικά την ιδιαίτερη πατρίδα της. 
Οι θαυμαστές της ήρθαν από μακριά για να τη δουν. 

 

Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια η Μιρέιγ Ματιέ έχει πουλήσει 120 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο, περισσότερους από κάθε άλλη Γαλλίδα 

«Ήταν πολύ συγκινητικό για εμένα που τραγούδησα στην πόλη μου, στη γενέτειρά μου. Είναι μία επέτειος πολύ σημαντική και δεν θα μπορούσα να μην τραγουδήσω στην πόλη, από όπου ξεκίνησαν όλα.» 

«Όλα άρχισαν με ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για ταλέντα. Το δημοτικό συμβούλιο της Αβινιόν είχε πληρώσει τότε το εισιτήριό μου για το τρένο, προκειμένου να πάω στο Παρίσι, για να μετάσχω σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού. Ήταν μία πολύ συναισθηματική διαδρομή.

Μαζί μου ήταν η οικογένειά μου. Η μητέρα μου, τα αδέρφια και τα ανήψια της. Όλοι μαζί. Φίλοι και ξένοι με ακολούθησαν στην καριέρα μου σε αυτά τα πενήντα χρόνια», τονίζει συγκινημένη η Γαλλίδα τραγουδίστρια. 

Η Μιρέιγ Ματιέ έβγαλε καινούργιο cd με τα καλύτερα τραγούδια της, αλλά και με ανέκδοτο υλικό. Η μουσική της είναι ακόμη πολύ δημοφιλής εκτός Γαλλίας. 

Όλη η οικογένεια με τα 14 αδέλφια 

«Το άλμπουμ αυτό μου επέτρεψε μετά από εννέα χρόνια να κάνω την πρώτη μου περιοδεία στη Γαλλία. Είμαι από τους λίγους Γάλλους καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα. Τις περισσότερες δουλειές μου τις έχω κάνει στο εξωτερικό. Παραμένω ακόμη πολύ Γαλλίδα και είμαι πολύ υπερήφανη γι αυτό, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι τραγουδάω στα γαλλικά.

Πολλές φορές τραγουδάω ή μιλάω στη γλώσσα της χώρας στην οποία δίνω συναυλία. Ξέρω ότι αρέσει πολύ στο κοινό», παραδέχεται η Μιρέιγ Ματιέ.

 

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ