www.publees.com η απάντηση του Μάνου και του Θανάση δύο 30 άρηδων με φαντασία στην κρίση, very good news!

Ο Μάνος Καρκώνης μιλάει για το publees.com στο Eirini the Blog.


Ο Μάνος Καρκώνης και ο Θανάσης Λυκούδης είναι οι δυο  άνθρωποι πίσω από την καινοτόμο διαδικτυακή υπηρεσία με την ονομασία www.publees.com. Δυο 30άρηδες που σε πείσμα των καιρών αποφάσισαν να ρισκάρουν, να καινοτομήσουν και να δείξουν ότι οι νέοι άνθρωποι σε μια κακή στιγμή της Ελλάδας συνεχίζουν να προσπαθούν, να ονειρεύονται, να οραματίζονται και να επιχειρούν.



www.publees.com

E1 -  Τι ακριβώς είναι το publees Μάνο;

Α1 - Το www.publees.com είναι μια υπηρεσία που δημιουργήθηκε μέσα από μια ανάγκη. Η ανάγκη ήταν και συνεχίζει να είναι η διευκόλυνση και η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων αυτών των ανθρώπων που είτε αναγκάζονται να δημοσιεύσουν σε εφημερίδες, είτε δημοσιεύουν λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας.

Ε2 – Γιατί λες “αναγκάζονται”;

Α2 – Γιατί υπάρχουν βάσει Νόμου υποχρεωτικές δημοσιεύσεις. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να παντρευτεί ένα ζευγάρι αν δεν δημοσιεύσει πρώτα την αναγγελία γάμου του. Άλλο ένα μικρό παράδειγμα είναι ότι υπάρχουν κάποιες Δικογραφίες  - Δικόγραφα που και αυτά πρέπει να δημοσιευθούν σε Πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες. Υπάρχουν επίσης διάφορες  Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις Γενικών Συνελεύσεων εταιρειών – συλλόγων και σωματείων, Αποφάσεις Δασαρχείων, Αλλαγή ονόματος – επωνύμου,Πένθη και διάφορες άλλες...

Ε3 – Γιατί να μην πάει κάποιος που θέλει να δημοσιεύσει κατευθείαν στην εφημερίδα;

Α3 – Προς θεού, εμείς δεν λέμε να μην πάει στις εφημερίδες! Απλά μέσω του publees.com θα το κάνει πολύ πιο γρήγορα, χωρίς να βγεί από το σπίτι του και χωρίς να μιλήσει στα τηλέφωνα.  Και ένα πολύ βασικό κομμάτι είναι ότι μπορεί να συγκρίνει και τις τιμές.

Ε4 – Εξήγησε μου σε παρακαλώ τι πρέπει να κάνει κάποιος για να βάλει μια δημοσίευση σε μια εφημερίδα.

Α4 -   Μέσω του www.publees.com η διαδικασία είναι πανεύκολη:

Καταρχήν μπορεί  να το κάνει οποιαδήποτε ώρα – οποιαδήποτε ημέρα (24 ώρες το 24ωρο – 7 ημέρες την εβδομάδα – 365 ημέρες τον χρόνο!) Από το σπίτι του, από το γραφείο του , απ΄όπου και αν βρίσκεται!

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να τοποθετήσει το κείμενο του στο ειδικό πεδίο και το publees.com θα του “πεί” πόσο κοστίζει ,σε κάθε μια εφημερίδα, ώστε να διαλέξει σε ποια θέλει να δημοσιεύσει βάσει κόστους ή ανάλογα με τα δικά του προσωπικά κριτήρια. Έπειτα θα δηλώσει, στα «έξυπνα ημερολόγια» του publees.com την επιθυμητή ημερομηνία δημοσίευσης που θέλει. Τέλος, μπορεί να πληρώσει με Τραπεζική Κατάθεση, Πιστωτική – Προπληρωμένη – Χρεωστική Κάρτα ή μέσω της υπηρεσίας του Paypal. Αυτό ήταν!

Ε5 – Πολύ εύκολο και ενδιαφέρον ακούγεται. Μια πιο γενική ερώτηση τώρα, πόσο εύκολο είναι για έναν νέο άνθρωπο να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα του σήμερα;

Α5 – Δυστυχώς όχι μόνο δεν είναι εύκολο αλλά είναι τόσο ψυχοφθόρο που καταλήγει να είναι αποτρεπτική κάθε τέτοια σκέψη. Παλεύουμε μόνοι μας εναντίον του ΤΕΡΑΤΟΣ που ονομάζεται Κρατική γραφειοκρατία. Για να ξεκινήσει να επιχειρεί ένας νέος άνθρωπος, εκτός από τις γνώσεις που απαιτούνται για την ίδια την δραστηριότητά του,  πρέπει να γνωρίζει τα φορολογικά που αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο, λογιστική και βέβαια να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι αν έχει ήδη έναν συνέταιρο... θα προστεθεί και άλλος ένας...το Κράτος!

Αναρωτιέμαι, δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιχειρηματικές ζώνες με μικρότερη φορολογική επιβάρυνση για x χρονικό διάστημα μέχρι να σταθεί στα πόδια της μια νέα επιχείρηση; Μα πως θα γίνει βιώσιμη όταν της παίρνεις τα μισά από την αρχή;

Δεν θα έπρεπε να “λειτουργούν” ελεγχόμενα και με τις ευλογίες του Κράτους, επιχειρηματικά σχήματα που να χρηματοδοτούν τις νέες επιχειρηματικές προσπάθειες; Σε άλλες χώρες γιατί επενδύουν πάνω στους νέους ανθρώπους τους; (βλέπε Φινλαδία, Ισραήλ κλπ). Γιατί δεν υπάρχουν μαθήματα επιχειρηματικής νοοτροπίας, management και ότι άλλο θα βοηθούσε την «επιχειρηματική σκέψη» των επόμενων γενεών, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα που οι σημερινοί φοιτητές μαθαίνουν και εκπαιδεύονται πάνω σε ήδη παρωχημένες τεχνολογίες...

Με λυπεί ιδαίτερα το γεγονός του ότι πολλοί συνομίλικοι μου φεύγουν στο εξωτερικό. Τους καταλαβαίνω όμως απόλυτα. Όταν αδιαφορούν για εσένα το μόνο που έχεις να κάνεις... είναι να φύγεις. Όμως, αγαπητή κυρία Νικολοπούλου η μόνη λύση οικονομικής ανάπτυξης και της περίφημης ανταγωνιστικότητας αυτού του τόπου είναι η νέα επιχειρηματικότητα. Υπάρχει εκπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό από νέους ανθρώπους με τεχνογνωσία, διάθεση, ικανότητα για καινοτομίες, όραμα, φιλοδοξία και πάθος για δημιουργία!

Το μόνο που πρέπει να κάνει η Πολιτεία είναι να μας δώσει το περιθώριο να εξελιχθούμε και όχι να μας στείλει στο περιθώριο όπως κάνει τώρα! 


www.publees.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ