Pierre-Emmanuel Taittinger: Ο ιδιοκτήτης της διάσημης σαμπάνιας υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας

Ένας επιχειρηματίας του πιο εμβληματικού αφρώδους οίνου της Γαλλικής σαμπάνιας ο Pierre-Emmanuel Taittinger, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας.


 

Μάλιστα διευκρίνισε ότι κατεβαίνει και διεκδικεί την προεδρία ως ανεξάρτητος.

 

Ο Pierre-Emmanuel Taittinger ανακοίνωσε: 

«Θα με στηρίξει η πλειοψηφία των Γάλλων και θα είμαι πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εννιά μήνες από τώρα», δήλωσε ο Pierre-Emmanuel Taittinger σε συνέντευξή του στην εφημερίδα L'Union.
Γιός του Jean Taittinger, υπουργού Δικαιοσύνης από το 1973 ως το 1974, επί προεδρίας Πομπιντού, βουλευτή της περιοχής της Μάρνης επί 15 χρόνια και δημάρχου της Ρανς επί 18 χρόνια, ο  Pierre-Emmanuel Taittinger ήταν περιφερειακός σύμβουλος της Μάρνης επί επτά χρόνια. Μόνο αυτή την πολιτική εμπειρία διαθέτει.


Είναι εγγονός του ιδρυτή του διάσημου οίκου σαμπάνιας  Taittinger
και εκφράζει τη λύπη του γιατί «η πολιτική έγινε επάγγελμα» και όχι «μια προσωρινή δράση που βασίζεται σε προηγούμενη εμπειρία».

Αποφάσισε να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας χωρίς να επικαλείται κανένα κόμμα. «Ελπίζω να αποκαταστήσω σύντομα την πλήρη απασχόληση στη Γαλλία», δηλώνει.

 


«Θέλω η χώρα μας να σταματήσει τους πολέμους στους οποίους έχει εμπλακεί χωρίς να έχει ούτε τα μέσα ούτε τη νομιμοποίηση, ούτε το όραμα και κυρίως χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Γάλλων», προσθέτει.


«Πριν ξεκινήσει κάποιος έναν πόλεμο στο εξωτερικό, πρέπει πρώτα να βρει λύσεις για τον οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας», λέει ο Pierre-Emmanuel Taittinger, και προτείνει «μια υγιή οικονομική πολιτική και μια πλήρη απελευθέρωση των οικονομικών δυνάμεων. Ο σοσιαλισμός για μένα είναι πρώτα απ'όλα η πλήρης απασχόληση και το συμφέρον των φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Θα προτείνω να μην μπορεί κάποιος να είναι βουλευτής, δήμαρχος ή γερουσιαστής για πάνω από τρεις θητείες», υπόσχεται ο 63χρονος κληρονόμος του οίκου Taittinger.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ