Πρεμιέρα για την ταινία με τον Ματ Ντεϊμον & θέμα την Αθήνα της κρίσης - Γιατί γυρίστηκε στην Τενερίφη όμως;

Αυτές τις μέρες γίνεται η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Jason Bourne» σε διάφορα μέρη του κόσμου και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, έχει ως θέμα της την Αθήνα της οικονομικής κρίσης (αν και τα γυρίσματα έγιναν στην Τενερίφη με νοικιασμένες στολές των ελληνικών ΜΑΤ).

Θυμίζουμε ότι η ταινία ήταν αρχικά να γυριστεί στην Ελλάδα, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο Ματ Ντέιμον: «Θα ξεκινήσουμε από την Ελλάδα, στη γενέτειρα της δημοκρατίας και θα καταλήξουμε στο Λας Βέγκας».

Δυστυχώς, όμως, παρ' όλες τις προσδοκίες που γεννήθηκαν σε κινηματογραφικούς και τουριστικούς κύκλους της χώρα μας για την «άφιξη» μιας διεθνούς παραγωγής στην Ελλάδα, η ταινία «διαδραματίστηκε» στο κέντρο της Αθήνας με τα γυρίσματα της γίνονται 3.832 χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα και για την ακρίβεια στην Τενερίφη.

Η ιδέα των γυρισμάτων στην Ελλάδα απορρίφθηκε, λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων που καθιστούν σχεδόν απαγορευτικά πλέον τα γυρίσματα για τους ξένους κινηματογραφιστές στη χώρα μας

Xθες, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Λας Βεγκας, με τους πρωταγωνιστές να φωτογραφίζονται στο κόκκινο χαλί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ