"Σε βιάζουμε για δεύτερη φορά γιατί μας μήνυσες" είπαν οι 5 άνδρες στη μαθήτρια!

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν τα αποτρόπαια σεξουαλικά εγκλήματα στην Ινδία, όπου τα κρούσματα βιασμών έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες ως αποτέλεσμα διαφόρων οικονομικοκοινωνικών παραγόντων, όπως οι διακρίσεις και οι θρησκευτικές προκαταλήψεις.

Ούτε μια μέρα δεν περνά χωρίς να ακουστεί κάποια φρικιαστική ιστορία, με θύμα τις περισσότερες φορές κάποια νεαρή κοπέλα, η οποία όχι μόνο πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά συχνά «τιμωρείται» και από τους δικούς της επειδή θεωρείται ότι «προκάλεσε» την εγκληματική συμπεριφορά εις βάρος της.

 

Μία τέτοια ιστορία ήρθε και σήμερα στο φως της δημοσιότητας και αφορά μια νεαρή κοπέλα η οποία ανήκει στην κατώτερη κάστα της Ινδίας, τους λεγόμενους «ντάλιτ» ή «ανέγγιχτους». Το κορίτσι, το οποίο είναι ακόμα μαθήτρια, είχε βιαστεί από πέντε Ινδούς άνδρες ανώτερης κοινωνικής τάξης το 2013 και είχε βρει το θάρρος να υποβάλει μήνυση εναντίον τους.

 

Όμως, το δικαστικό σύστημα της χώρας της είχε επιτρέψει στους βιαστές να παραμείνουν ελεύθεροι και να παρενοχλούν κατ' εξακολούθηση την κοπέλα και τους δικούς της, πιέζοντάς τη να αποσύρει τη μήνυση και να δεχτεί την οικονομική αποζημίωση που της προσέφεραν.

 

Η κοπέλα, η οποία ήταν ανένδοτη και ήθελε να πληρώσουν οι δράστες, αναγκάστηκε να μετακομίσει με την οικογένειά της για να αποφύγει τους διώκτες της, ωστόσο εκείνοι δεν αποθαρρύνθηκαν. Την αναζήτησαν, την εντόπισαν και την βίασαν ξανά και οι πέντε, ως «τιμωρία» για την επιμονή της να ζητά δικαίωση.

 

«Μόλις τους είδα, τρομοκρατήθηκα. Με έσπρωξαν με τη βία μέσα σε ένα αμάξι. Ήταν οι ίδιοι άνδρες που με είχαν βιάσει παλαιότερα», είπε αργότερα το θύμα στην κατάθεσή της στην αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η άτυχη κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της ενώ οι βιαστές της, μόλις τελείωσαν με την «τιμωρία» της, την πέταξαν αναίσθητη στην άκρη του δρόμου, όπου την βρήκε ένας περαστικός και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από τον πρώτο ομαδικό βιασμό της κοπέλας, μόνο δύο συλλήψεις είχαν πραγματοποιηθεί και οι άνδρες μετά από λίγο καιρό αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Αυτή τη φορά ωστόσο, δεν έχει λάβει χώρα καμία σύλληψη, παρόλο που οι αρχές δηλώνουν ότι αναζητούν τους υπόπτους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ