Διάλογοι φωτιά & ένταση στο "κόκκινο" στη Δίκη Χ.Α: Ξέρετε πως χαιρετούσε ο Χίτλερ; "Οχι, δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9"

Ένταση επικράτησε  στη  δίκη της Χρυσής Αυγής όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής απευθυνόμενος στην αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα, η οποία βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα αναφέρθηκε στο γεγονός οτι τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος το βράδυ της δολοφονίας όσο και το μαχαίρι του φόνου ήταν δικά της .

«Μετά  από όλες αυτές τις συμπτώσεις εσείς δεν εχετε καμία σχέση με το φόνο;» τη ρώτησε. «Ε όχι δα... Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη;» απάντησε η μάρτυρας. Ακολούθησε αναταραχή στο ακροατήριο που είναι χωρισμένο στα δυο.

 

Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα άρχισε να χειροκροτεί και η μητέρα της Χρυσούλας Ρουπακιά φώναξε προς τον δικηγόρο "Φτού σου, πουλημένε". Η μητέρα και ο θείος του Παύλου Φύσσα αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως δεν μπορούν να ακούνε συνεχώς σχόλια από την άλλη πλευρά.

 

Ο θείος, μάλιστα, του Παύλου Φύσσα απάντησε  στην γυναίκα: «Στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου η κατάρα και στρεφόμενος στον Γ. Ρουπακιά φώναξε «Στα παιδιά σου. Ρουπακιά στα παιδιά σου. Που θα βγείτε και από πάνω δολοφόνοι. Ντροπή με αυτό το βδέλυγμα που υποστηρίζετε».

 

Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή για να πέσουν οι τόνοι.

Πάντως οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής προσπάθησαν να αναδείξουν την ύπαρξη στενότερης σχέσης της Χρυσούλας Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή από αυτή που ισχυρίζεται  η ίδια με σειρά ερωτήσεων που υπέβαλαν.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά, η οποία κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής , επανέλαβε πως υπήρξε ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής επιμένοντας, ωστόσο, πως συμμετείχε σε ελάχιστες εκδηλώσεις της χωρίς να έχει ενεργό ρόλο.

Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση στο Μελιγαλά στην οποία η μάρτυρας και ο σύζυγος της φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

 

Πολιτική Αγωγή: Ξέρετε πως χαιρετούσε ο Χίτλερ;

Μάρτυρας: Οχι. Δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ