Χάος στην Αρμενία: 1 νεκρός και δεκάδες τραυματίες από επίθεση καμικάζι στα κεντρικά της Αστυνομίας

Μια ομάδα ενόπλων κατέλαβε σήμερα το πρωί ένα αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, και κρατεί άγνωστο αριθμό ομήρων.

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες μετά την κατάληψη των γραφείων με τον επικεφαλής της αρμενικής αστυνομία να κρατείται όμηρος

Οι Αρχές της χώρας διεξάγουν διαπραγματεύσεις  για να λυθεί το ζήτημα ειρηνικά, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασφαλείας, η οποία κατηγόρησε τους υποστηρικτές των δραστών οτι διαδίδουν ψευδείς φήμες στο Ίντερνετ πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης, αναφέρει το ΑΠΕ.

Αρμενικά πρακτορεία είδήσεων μετέδωσαν πως οι ένοπλοι ζητούν την απελευθέρωση του Τζιραΐρ Σεφιλιάν, ενός αντιπολιτευόμενου ηγέτη και πρώην στρατιωτικού διοικητή που συνελήφθη τον Ιούνιο. Ο Σεφιλιάν έχει επικρίνει δριμύτατα τον Πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν και είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται τη μακροχρόνια σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον αρμενικό θύλακο στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τζιραΐρ Σεφιλιάν είναι εμβληματική μορφή για την αντιπολίτευση της χώρας και αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσπάθεια κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων. Δημιούργησε τον περασμένο Οκτώβριο τη νέα πολιτική κίνηση «Νέα Αρμενία» η οποία όπως ο ίδιος είχε δηλώσει πρεσβεύει την «αντίσταση στην κυβερνητική βούληση» και έχει ως στόχο «την άμεση αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας». Κατά την παρουσίαση της νέας αυτής κίνησης είχε σημειώσει «είναι αδύνατη η αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας μόνο μέσω των εκλογών. Μόνο μία ένοπλη επανάσταση του λαού μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση».

Πρακτορεία μετέδωσαν πως οι ένοπλοι ζητούν να παραιτηθεί ο πρόεδρος Σαρκισιάν και πως μερικοί αστυνομικοί καθώς και μερικοί από τους δράστες έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ