Η άλλη πλευρά: Κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο έρχονται στο Φεστιβάλ του Μολύβου

Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την Λέσβο, νέοι κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσμο συναντιούνται στον Μόλυβο, με σκοπό να δείξουν μία άλλη πλευρά του νησιού, αυτή της Τέχνης και του Πολιτισμού. 

Το Φεστιβάλ υποδέχεται 20 διεθνούς φήμης μουσικούς, που θα δώσουν μία ιδιαίτερη πνοή στα έργα που θα ερμηνεύσουν

Ανάμεσα τους, ο καταξιωμένος πιανίστας και συχνός συνεργάτης της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Λαρς Φογκτ, ο τσελίστας Μαξιμίλιαν Χόρνουνγκ, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διεθνή μουσική σκηνή με τις εντυπωσιακές του ερμηνείες και η βιολίστρια Αλίσα Μαργκούλις, την οποία η Μάρθα Άργκεριχ χαρακτηρίζει ως μία «δυνατή προσωπικότητα στην μουσική».

Το Φεστιβάλ στηρίζουν σημαντικοί άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια υποστήριξης του κορυφαίου Βρετανού αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Σερ Σάιμον Ρατλ για το φετινό φεστιβάλ, ο οποίος αναφέρει, «Στέλνω χαιρετισμούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, την πιο παράξενη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας μας! Ειδικά τώρα, αυτό που κάνετε στο φεστιβάλ του Μολύβου αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης. Πιστεύω βαθιά από την καρδιά μου ότι η μουσική και ο πολιτισμός ενώνουν τους ανθρώπους και συνιστούν ένα αναγκαίο γιατρικό για τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Είστε ένας φωτεινός φάρος σε σκοτεινούς καιρούς, και εύχομαι σε όλους κουράγιο και καλή επιτυχία. Με αγάπη και θαυμασμό. Σάιμον Ράτλ».

Ιδρυτές του Φεστιβάλ είναι οι ελληνογερμανίδες πιανίστες Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Τρύφων, τρεις νέοι άνθρωποι με όραμα και πάθος για την μουσική, που έλκουν την καταγωγή τους από την Λέσβο. 

Μαζί με μία ομάδα συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν θεσμό ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών που ήδη από την πρώτη χρονιά ενθουσίασε το κοινό -Έλληνες και ξένους. Εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης το Φεστιβάλ Μολύβου αποτελεί μία μουσική όαση που δημιουργεί γέφυρες πολιτισμού με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ