Η Ελληνίδα εστιάτορας στη Νίκαια: ''Σκέπαζαν τα πτώματα με τραπεζομάντηλα ζήσαμε την φρίκη"

Η κυρία Ναταλί έχει ένα εστιατόριο κοντά στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση με τους 84 νεκρούς

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε το βράδυ της Πέμπτης όταν ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, μίλησε η κυρία Ναταλί, μια Ελληνίδα η οποία έχει ένα εστιατόριο κοντά στο σημείο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση με τους 84 νεκρούς και τους 202 τραυματίες.

Δεκάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στο εστιατόριο της κυρίας Ναταλί και του κ. Θοδωρή αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και οι αποκαλύψεις της ιδιοκτήτριας αναφορικά με τα λεπτά που ακολούθησαν, συγκλονίζουν.

«Το κατάστημά μας είναι παράλληλα με την παραλία, στα 150 μέτρα. Μετά την τραγωδία όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει και πολλοί άνθρωποι μπήκαν μέσα στο μαγαζί», είπε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αρχικά ο κόσμος δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί.

Μιλώντας για την σύγχυση που επικράτησε αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση η κυρία Ναταλί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπήκαν στο μαγαζί και φώναζαν να κλείσουμε την πόρτα, ότι κάποιος είχε βάλει βόμβα, ότι είχε γίνει επίθεση. Δεν καταλάβαιναν τι είχε συμβεί. Έκλαιγαν. Στη συνέχεια κάποιοι άρχισαν να λένε για ένα φορτηγό που έτρεχε στον δρόμο και τον οδηγό του που πυροβολούσε τον κόσμο».

 

«Σβήσαμε τα φώτα, κλειδώσαμε το κατάστημα και πήγαμε όλοι μαζί στο υπόγειο. Φοβηθήκαμε πολύ», είπε. Την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της, ο οποίος είχε φύγει από το εστιατόριο λίγα λεπτά πριν από το μακελειό, είδε το φορτηγό να τρέχει στην παραλία. Ωστόσο, νόμιζε πως επρόκειτο για έναν μεθυσμένο οδηγό!

Εκτός, όμως, από τις σκηνές που έζησε μέσα στο κατάστημά της, η Ελληνίδα μίλησε και για τις εικόνες που είδε στους δρόμους της πόλης και οι οποίες θα την στοιχειώνουν για πάντα.

Η κυρία Ναταλί είπε πως το σπίτι της βρίσκεται στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση και από το μπαλκόνι της έβλεπε όλη τη νύχτα πτώματα.

Το σημείο της μαρτυρίας το οποίο συγκλονίζει είναι εκείνο στο οποίο αναφέρει ότι ενώ αρχικά πίστευε ότι οι νεκροί ήταν σκεπασμένοι με σεντόνια, κάποια στιγμή είδε ότι οι πολίτες κάλυπταν τους νεκρούς με τραπεζομάντηλα από εστιατόρια, γιατί μόνο αυτά είχαν στη διάθεσή τους μέσα στον πανικό που επικρατούσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ