Νίκαια – Γαλλίας: Δείτε εδώ τα πρόσωπα της τραγωδίας - φωτό

Στην δημοσιότητα αρχίζουν να δίνονται τα ονόματα των θυμάτων 

Μεταξύ των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στην Νίκαια βρίσκονται ένας Αμερικανός με τον γιο του, ένας Γερμανός δάσκαλος και μια φοιτήτρια από τη Ρωσία. Η 21χρονη Ρωσίδα φοιτήτρια Victoria Savchenko πέθανε ακαριαία μπροστά στα μάτια της 22χρονης φίλης της Polina Serebryannikova όταν χτυπήθηκε από το φορτηγό ενώ περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο.

Οι γερμανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός δασκάλου και δύο μαθητών που γιόρταζαν το τέλος των εξετάσεων κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Νίκαια. Στην επίθεση, όπως επιβεβαίωσαν οι δικοί τους άνθρωποι, πέθαναν και ο 51χρονος Sean Copeland και ο 11χρονος γιος του Brodie.

Βίντεο: Η συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν τον μακελάρη

Η 28χρονη Hamza Charrihi κρατούσε την ταυτότητα της μητέρας της που σκοτώθηκε στην επίθεση, σύμφωνα με την Daily Mail. Αναρρώνοντας από το σοκ σε πανεπιστημιακό κτίριο στο κέντρο της Νίκαιας, μίλησε για τη μητέρα της. "Φορούσε το πέπλο του Ισλάμ και ακολουθούσε μια ισορροπημένη θρησκεία... ένα πραγματικό Ισλάμ. Όχι αυτό των τρομοκρατών".

Αυτός είναι ο 31χρονος δράστης πατέρας 3 παιδιών

Ο συντετριμμένος σύζυγος της Fatima Charrihi, Ahmed, επιβεβαίωσε πως πέθανε ενώ βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. "Το φορτηγό πήγαινε με 90-100 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τη σκότωσε. Συνέχισε την τρελή πορεία του διαλύοντας τα πάντα χωρίς να επιβραδύνει. Είμαι ζωντανός επειδή βρισκόμουν στον δρόμο.

Βίντεο: Η συγκλονιστική στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν τον μακελάρη

Ο ανιψιός μου έχει σπασμένο χέρι. Είδα πτώματα παντού. Πολλά πτώματα. Αρχίσαμε να τρέχουμε".

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και δύο Αρμένιοι, ένας Ουκρανός και ένας Ελβετός υπήκοος, όπως επιβεβαίωσαν τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ