Χρυσούλα Ρουπακιά: "Με το μαχαιράκι του ο αδελφός μου έκανε δύο γρατζουνιές στην κοιλιά του Φύσσα"


Η Χρυσούλα Ρουπακιά κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Μέσα από την κατάθεση της η αδερφή του του Γιώργου Ρουπακιά μετέφερε την δική του εκδοχή για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Αφηγήθηκε στο δικαστήριο την περιγραφή που έκανε ο αδερφός της, λίγες ώρες μετά την δολοφονία, στον δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ.

«Εκείνος τα αποδίδει όλα στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων» είπε η αδελφή του και αφηγήθηκε στο δικαστήριο ποια ήταν η περιγραφή που έκανε ο Ρουπακιάς «Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και κάποιοι, 4 με 5 άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο» είπε η Χρυσούλα Ρουπακιά και συνέχισε: «Από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της) και του έκανε (σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά. Ήταν σκυμμένος δεν έβλεπε που χτυπάει... Έβλεπε μόνο πόδια».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο αδελφός της ειδοποιήθηκε, όπως έμαθε αργότερα, για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας και ακολούθησε συγκεκριμένα άτομα χωρίς ωστόσο, όπως ο ίδιος της έχει πει, να γνωρίζει τον προορισμό τους.
Η Χρυσούλα Ρουπακιά περιέγραψε τον αδελφό της ως ήρεμο άνθρωπο. «Δεν ήταν των εντάσεων, ήταν συζητήσιμος... Δεν είχε διάφορες με κανέναν. Δεν ήταν επιθετικός» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα , απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου αν «ήταν εξοικειωμένος με τα μαχαίρια» εκείνη απάντησε αρνητικά. «Ακόμη και το ψωμί και το κρέας το έκοβε το χέρι. Δεν ξέρω πως έγινε».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας οδηγούσε το αυτοκίνητο της αδελφής του . Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο με τον αδελφό της «πριν το συμβάν επικοινωνούσαν τακτικά , τώρα όχι».
Η μάρτυρας είπε πως ο αδελφός της ήταν ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής.

« Μου έχει πει πως του αρέσει να βοηθάει αλλά δεν ήταν μέλος . Έχω ψηφίσει και εγώ μια φορά Χρυσή Αυγή. Ο Γιώργος είχε παει σε διανομές τροφίμων και ρούχων σε διάφορες περιοχές της Αττικής . Δεν ξερω πόσο τακτική ήταν η παρουσία του στα γραφεία της ΤΟ της Νίκαιας. Έχω παρεβρεθεί και εγώ σε κάποιες εκδηλώσεις στον Μελιγαλά και στις Θερμοπύλες για τις οποίες με ειχε ενημερώσει εκείνος».

Πρόεδρος: Είχατε κοινές παρέες;
Μάρτυρας: Οχι. Γνώριζα κάποια παιδιά από το γραφείο. Τον Πατέλη, τον Καζατζόγλου , τον Τσόρβα με τον οποίο εχουμε μακρινή συγγένεια (σ.σ. στη συνέχεια τους αναγνώρισε και μέσα στο Δικασήριο)
Πρόεδρος : Η σύζυγος του ήταν σε αυτές τις εκδηλώσεις;
Μάρτυρας : Σε μια στις Θερμοπύλες και σε μια η άλλη στο Μελιγαλά.
Πρόεδρος : Ποιοι μετείχαν στις εκδηλώσεις;
Μάρτυρας: Ήταν ψηφοφόροι, προφανώς, αλλά η εκδήλωση ήταν ανοιχτή. Οι περισσότεροι βουλευτές ήταν σε όλες τις εκδηλώσεις...
«Εκείνο το βράδυ, στη μια παρά δέκα, με κάλεσε από το τμήμα του Κερατσινίου και μου είπε ότι έχει τσακωθεί με κάποιους και μου ζήτησε να του πάω τσιγάρα και νερό . Αγόρασα τσιγάρα και νερό πηγαίνοντας στο τμήμα είδα πολύ κόσμο και φοβήθηκα. Ήταν πολλοί νεαροί ,αλλά δεν έδωσα σημασία .... Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα έχει πολύ κόσμο φοβάμαι και δεν κατεβαίνω από το αυτοκίνητο».
Πρόεδρος : Τι φοβηθήκατε έξω από το ΑΤ ;
Μάρτυρας : Δεν ένιωσα ασφαλής εκείνη τη στιγμή . Φοβήθηκα τον κόσμο. Δεν κατέβηκα πήγα στην αγορά να ψωνίσω ( σ.σ. έχει ιχθυοπωλείο ). Του τηλεφώνησα και του είπα θα έρθω αργότερα.
Πρόεδρος: Ο κόσμος είχε κάτι με εσάς ;
Μάρτυρας : Όχι αλλά εγώ φοβήθηκα.
Πρόεδρος : Δεν ρωτήσατε τον αδελφό σας τι έγινε ;
Μάρτυρας : Είχα τη λογική οτι θα πάω και θα μου τα πει από κοντά. Οταν αργότερα ζήτησα να τον δω μου απάντησαν πως δεν μπορώ και τον είδα να φεύγει από το τμήμα και οι συγκεντρωμένοι κυνήγησαν το αυτοκίνητο φωνάζοντας" Π... φασίστα θα σε σκοτώσουμε " .
Φοβήθηκα μπήκα στο αυτοκίνητο και έφυγα. Τότε μίλησα με τη σύζυγο του και εκείνη μου είπε ότι δεν ήξερε τι έχει συμβεί και ότι ενημερώνεται από το διαδίκτυο . Έψαξα και εγώ γράφοντας επίθεση Αμφιάλη.
Πρόεδρος : Γιατί γράψατε το συγκεκριμένο...
Μάρτυρας : Δεν το σκέφτηκα απλά το πληκτρολογήσα...Ασυναίσθητα. Τότε ενημερώθηκα για τον τραυματισμό του παιδιού
Πρόεδρος : Θα μπορούσατε να γράψετε επίθεση στο Κολωνάκι.
(...)
Μάρτυρας : Γύρω στις 6 το πρωί είδα πως ο αδελφός μου έχει ομολογήσει
Πρόεδρος : Πως ξέρατε ότι αυτό το παιδί αφορά το επεισόδιο με τον αδελφό σας; Πως το συνδέσατε, δεν ψάξατε κατι άλλο;
Μάρτυρας : Όχι. Αυτό που ήξερα ειναι οτι έχει τσακωθεί με κάποιους στο συγκεκριμένο σημείο
Πρόεδρος : Ενημέρωση απο το Ίντερνετ κάνατε εκείνη την ώρα για οποιαδήποτε τεκταινόμενα στον νόμο Αττικής και Πειραιώς; Σε σχέση με τον αδελφό σας που πήγαινε το μυαλό σας;
Μάρτυρας : Ένας τσακωμός τίποτα άλλο. Στις 6 το πρωί είδα το όνομα του αδελφού μου ο οποίος ομολόγησε ότι έχει κάνει ανθρωποκτονία . Το παιδί είχε πεθάνει ...

Η Χρυσούλα Φύσσα κατέθεσε οτι η νύφη της , της είπε πως Ρουπακιας έφυγε από το σπιτι τους όταν του τηλεφώνησε ο Δήμου για να παει στην Τοπική της Νίκαιας γιατί κάτι ειχε συμβεί . «Γνωρίζεις κατι» τον ρωτησε ο Δήμου και εκείνος απάντησε «δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε». Ετοιμάστηκε έφυγε και τα νεα του τα μάθαμε οταν πια ήταν στο Τμήμα του Κερατσινίου.
Πρόεδρος : Γνώριζε από κάπου τι ειχε συμβεί;
Μάρτυρας : Όπως μου είπε αργότερα δεν γνώριζε . Θεώρησα πιο σημαντικό να μάθω τι έχει συμβεί και όχι οι λεπτομέρειες . ..
Η μάρτυρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της να βρει δικηγόρο καθώς όπως κατάθεσε από τις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά είχε επικοινωνήσει με τα μέλη του ζητώντας τους να μην αναλάβουν την υπεράσπιση του αδελφού της.
Όπως είπε είδε για πρώτη φορά από κοντά, τον αδελφό της , στις φυλακές Μαλανδρίνου.
«Όταν τον είδα στη φυλακή μου είπε και πάλι και τα ίδια πράγματα μου είπε το πιστεύεις δεν το πιστεύεις έτσι έγινε». Πήγε στην τοπική , μου είπε , και τους ακολούθησε χωρίς να ξέρει που πάνε .
Ακόμη και σήμερα δεν πιστεύω μέσα μου πως ο αδελφός μου έχει διαπράξει αυτή την πράξη. Εκείνος το παραδέχεται " Δυστυχώς εγώ το έκανα" μου είπε στο τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ.
Πρόεδρος : Πότε έμαθε εκείνος τι πάει να κάνει;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω ....μου είπε ότι δεν γνώριζε τον Φύσσα .
Πρόεδρος : Αφού δεν τον ήξερε γιατί τον χτύπησε ;
Μάρτυρας : Λέει πως ήταν ο πρώτος από τα άτομα που τον τράβηξαν εξω απο το αμάξι. Δεν έβλεπε πρόσωπα μόνο πόδια , γιατί είναι σκυμμένος.
Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ήταν εκείνη είχε αγοράσει το μαχαίρι του φόνου.
«Το μαχαίρι το είχα αγοράσει εγώ για τη δουλειά . Κόβουμε και βλέπουμε το εμπόρευμα» είπε χαρακτηριστικά.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ