Ο 51χρονος Αμερικάνος Sean (φωτό) & ο 11χρονος γιος του σκοτώθηκαν χθες στη Νίκαια - Ταυτοποιήθηκαν οι πρώτοι νεκροί

Ενας πατέρας και ο γιός του που έκαναν «ονειρεμένες διακοπές» στην Ριβιέρα της Γαλλίας είναι τα δύο πρώτα ταυτοποιημένα θύματα του νέου μακελειού στη Νίκαια.

Πρόκειται για τον Sean Copeland, 51 τών, και τον 11χρονο γιό του Brodie, από το Τέξας, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την οικογένειά τους.

Πατέρας και γιός βρίσκονταν σε διακοπές στη Γαλλία για να επισκεφθούν κάποια μέλη της οικογένειάς τους, όταν έγινε το μακελειό.

H Haley Copeland έγραψε στο Facebook:
«Πολλοί από σας έχετε ακούσει ότι 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νίκαια, στη Γαλλία, σήμερα, από τρομοκρατική επίθεση ενός οδηγού που πέρασε μέσα από την παρέλαση.
Δύο από αυτούς τους 80 ανθρώπους είναι Αμερικανοί και αυτοί οι δύο άνθρωποι συμβαίνει να είναι ο θείος Σαμ και ο 11χρονος ξάδελφός μου Μπρόντι. Βρίσκονταν σε διακοπές με δύο άλλα ξεδέλφια μου και έναν θείο για να γιορτάσουν γενέθλια.
Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για μένα και την οικογένειά μου και για όσους γνώριζαν τον Σαμ και τον Μπρόντι. Το να χάνεις κάποιον αγαπημένο είναι δύσκολο ανεξαρτήτως συνθηκών, αλλά να χάνεις ένα αγαπημένο πρόσωπο σε τόσο τραγικές και ανέλπιστες συνθήκες είναι απάνθρωπο. Ευχαριστούμε για τις προσευχές σας. #CopelandFamily #nice.»

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης ανάμεσα στα θύματα του μακελειού βρίσκονται τουλάχιστον 10 παιδιά, ενώ, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Nice Matin», 54 ανήλικοι είχαν διακομιστεί χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Lenval. 

Ανάμεσα στα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκεται ο 11χρονος Μπρόντι, ένα αγόρι από το Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στο γαλλικό θέρετρο μαζί με τον 51χρονο πατέρα του Σιν Κόπλαντ, ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός. 

Επίσης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωση την ύπαρξη ενός Ρώσου πολίτη ανάμεσα στα θύματα, ενώ αναζητούνται τα ίχνη τριών ακόμη Ρώσων. 
Αγωνία για την τύχη βέλγων πολιτών εξέφρασε το πρωί ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος δήλωσε πως εξακολουθεί να μην έχει νέα για περίπου είκοσι Βέλγους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ