Ένα θαυμάσιο μυστικό: Πώς να διατηρήσετε τη φέτα για αρκετό καιρό με οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη

Αν δεν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φέτας χρησιμοποιείστε αυτό το μυστικό και έτσι θα μπορείτε να την χρησιμοποιείται φρέσκια για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Συστατικά

  • 1 μικρό βάζο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • ½ κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
  • ¼ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τη φέτα σε κύβους.
Βάζουμε τη φέτα στο βαζάκι μαζί με τα μπαχαρικά και τα αρωματικά μας.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε ελαιόλαδο στο βαζάκι μέχρι να καλυφθούν τα κομμάτια της φέτας, κλείνουμε καλά το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Διατηρείται στο ψυγείο για μερικούς μήνες.
Μπορούμε να τη φάμε κατευθείαν ή μετά από δύο μέρες, αν θέλουμε ακόμα πιο αρωματική τη φέτα.
Πριν τη σερβίρουμε, βγάζουμε μερικά κομμάτια φέτας από το βάζο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ