Αλέξης Τσίπρας σε πρόεδρο της Βουλής του Ισραήλ: "Είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας"

«Οι σχέσεις μας είναι πιο στενές από ποτέ και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό» είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Ισραήλ, Γιούλι-Γιoέλ Έντελσταϊν, στο Μέγαρο Μαξίμου στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

 

«Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας στην περιοχή και ειδικότερα να προσπαθήσουμε για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ παίζει κρίσιμο ρόλο, αλλά επίσης και η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει κρίσιμο ρόλο. 

 

Ο κ. Γιούλι-Γιoέλ Έντελσταϊν αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε κατά τις επαφές του νωρίτερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής. Επεσήμανε ότι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις προοπτικές ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

 

Με τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου Βουλής συζήτησαν, όπως είπε, διάφορους τρόπους για να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ των κοινοβουλίων και στήριξης των πρωτοβουλιών αναφορικά με την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

 

Πηγή/πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ