Μπόρις Τζόνσον: Ο "τρελαρας" έγινε ΥΠΕΞ: Με κουνελάκια ποδήλατο & stars του Χόλιγουντ, Φώτο -Άλμπουμ

Με αφορμή την υπουργοποίηση του Μπόρις Τζόνσον, επιλέξαμε μια σειρά φωτογραφιών, που δείχνουν ότι αν μη τι άλλο ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος.


 

Δείτε παρακάτω εκτός από τις φωτογραφίες και τις αντιδράσεις από τα ΜΜΕ της ίδιας του της χώρας ξεκινώντας από το BBC

 

Με τη φράση "συγνώμη αγαπητέ κόσμε",  η βρετανική εφημερίδα "Daily Mirror" απολογείται για την επιλογή της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, να αναθέσει την βρετανική διπλωματία στα χέρια του Μπόρος Τζόνσον, πρώην δημάρχου του Λονδίνου και ενός εκ των ηγετών υπέρ του Brexit. 

O αθυρόστομος Συντηρητικός με την ατίθαση ξανθή κόμη βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ μετά την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών με τα social media να έχουν πλημμυρίσει από σχόλια χρηστών που εκφράζουν απογοήτευση αλλά και χλευασμό για την εμπιστοσύνη που του δείχνει η Τερέζα Μέι. 

 

Αλλά και ο ηγέτης των Βρετανών Φιλελεύθερων, Τιμ Φάρον, σχολίασε ιδιαίτερα επικριτικά την κίνηση της Μέι να αναθέσει στον Συντηρητικό πολιτικό με την κοφτερή γλώσσα το νευραλγικό αυτό χαρτοφυλάκιο.

"Η φήμη της Τερέζα Μέι αμαυρώθηκε από τη στιγμή που εμπιστεύτηκε τον Μπόρις Τζόσον στο υπουργείο Εξωτερικών . Ο Τζόνσον θα έχει τώρα περισσότερο χρόνο να απολογείται στα κράτη που έχει προσβάλλει", ήταν το σχόλιο του επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων της Βρετανίας.

 

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος που θα εκπροσωπήσει την Βρετανία στο εξωτερικό, έχει πετάξει αμίμητες λεκτικές "βόμβες" όχι μόνο για τους Αφροαμερικανούς, αλλά και για τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

 

Όταν ακόμη ήταν δήμαρχος του Λονδίνου, σε άρθρο του στην εφημερίδα "The Sun", ο Τζόνσον είχε υποστηρίζει πως ο Ομπάμα είναι μισός Κενυάτης κι ότι έχει προγονική αντιπάθεια για τη βρετανική αυτοκρατορία. Για τους μαύρους, ο Τζόνσον  είχε πει επίσης πως μοιάζουν με χαμογελαστά καρπούζια. 

 

Και ο ο διεθνής Τύπος εκφράζει την έκπληξή του για την τοποθέτηση του Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, επισημαίνει, πάντως, ότι δεν θα είναι αυτός που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το Brexit.   

 

" Έκπληξη... Ο Τζόνσον ένας εκ των ηγετών του Leave είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας", γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" απεικονίζοντας τον Συντηρητικό πολιτικό με ανακατεμένα - όπως πάντα - τα ξανθά μαλλιά του.   

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ