Σε καλή τιμή! Στα 45 εκατ. ευρώ η προσφορά των Ιταλών για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε νωρίτερα σήμερα την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, και η οποία ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ αρκετά πάνω από την αποτίμηση που έχουν κάνει ανεξάρτητοι εκτιμητές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δεσμευτική προσφορά- του μοναδικού υποψηφίου στον τελευταίο διαγωνισμό- έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βαρύνεται με 750 εκατ. ευρώ κρατικές ενισχύσεις που έχουν κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα «σβηστούν» με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

 

Αρχικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν εκδηλώσει προ εβδομάδων οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Το ΤΑΙΠΕΔ είχε δώσει τέσσερις  παρατάσεις στην ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

 

Στην περίπτωση που το ΤΑΪΠΕΔ κάνει δεκτή την προσφορά των ιταλικών σιδηροδρόμων και ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει θετική έκβαση αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την ΕΕΣΣΤΥ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ