Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες από την τραγωδία με τα τρένα στην Ιταλία: Μάνα και κόρη σκοτώθηκαν αγκαλιασμένες

Καθίσματα, σιδερένια τμήματα και κλαδιά από τα δέντρα ελιάς έχουν γίνει ένα. Οι λαμαρίνες και τα φορεία των διασωστών συνθέτουν  μία συγκλονιστική εικόνα, στην οποία κυριαρχεί ο θάνατος και ο πανικός…

Εδώ και λίγες ώρες, ολόκληρη η Ιταλία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίζονται στο Μπάρι, έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών που ταξίδευαν σε μονή σιδηροδρομική γραμμή.

Τη στιγμή που οι νεκροί ανέρχονται στους 20 και οι τραυματίες υπολογίζονται στους 30, με φόβους ότι τα θύματα θα αυξηθούν δραματικά καθώς στα τρένα του θανάτου επέβαιναν εκατοντάδες ανθρώπων, συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες που ταξιδεύουν από τη Νότιο Ιταλία.

Οι εικόνες που μεταφέρουν οι διασώστες και οι αυτόπτες μάρτυρες είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικές με χαρακτηριστική αυτή μίας μητέρας που σκοτώθηκε αγκαλιά με την κόρη της.

«Μία μαμά ήταν γαντζωμένη στην μικρή της κόρη. Κι οι δύο νεκρές», γράφει ιταλικό δημοσίευμα που συμπληρώνει ότι στο σημείο καταγράφονται σκηνές πανικού και χάους.

 

Αγώνα με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία σε μία προσπάθεια να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους που παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια των τρένων.

«Κάντε ησυχία. Πρέπει να ακούσουμε τις κραυγές αυτών που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια», φωνάζουν με μεγάφωνα οι άνδρες των συνεργείων.

Προς το παρόν, οι ειδικοί μιλούν για βλάβη στο κεντρικό σύστημα ελέγχου, ενώ όπως έγινε γνωστό τα τρένα ταξίδευαν με ταχύτητα 100 χλμ. την ώρα. 

Παράλληλα, ανάμεσα στους τραυματίες τουλάχιστον 18 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ένας εκ των μηχανοδηγών. 

«Σηκώθηκα όρθιος και αντίκρισα την κόλαση», λέει ένας από τους διασωθέντες

Συντετριμμένος είναι ο δήμαρχος του Κοράτο, Μάσιμο Ματζίλι, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο εξήγησε πως «ήταν το τρένο των οικογενειών μας».

Όπως εξήγησε, σε όλους τους τραυματίες έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ εξέφρασε φόβους για περισσότερους νεκρούς.

Ένας άνδρας με αγωνία περιμένει νεότερα για την κατάσταση του εγγονού του, ο οποίος επέβαινε σε ένα από τα δύο τρένα της ιδιωτικής εταιρίας Ferrovie Nord Barese.

 

«Ο εγγονός μου επέστρεψε προ ημερών στην Ιταλία από την Ιαπωνία όπου βρισκόταν ένα χρόνο για σπουδές. Ελπίζω να μου πουν ότι έχει σωθεί», είπε

Την ίδια στιγμή, ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για τις μεταφορές, Τζοβάνι Τζανίνι τόνισε πως οι διασώστες παραμένουν στο σημείο με την ελπίδα ενώ ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια να ακούσουν φωνές εγκλωβισμένων για να τους ανασύρουν.  

 

Όλα αυτά, ενώ καθίσματα και τμήματα βαγονιών έχουν εκτοξευθεί στον ελαιώνα της περιοχής.

«Πού είναι η κόρη μου; Σας παρακαλώ δείξτε την μου», ήταν τα γεμάτα γωνία λόγια μίας γυναίκας όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Μπαρλέτα, αναζητώντας την κόρη της. 

«Πήγα στο νοσοκομείο του Κοράτο, μετά σε εκείνο της Άντρια. Πείτε μου πού είναι και αν είναι καλά», φώναζε η μητέρα, η οποία τελικά ενημερώθηκε πως η κόρη της είναι τραυματισμένη. 

«Ο πατέρας μου είναι σε αυτό το τρένο. Στο νοσοκομείο δεν ξέρουν τίποτα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Θέλω να παραμείνω ψύχραιμη. Δεν έχω νεότερα. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό», δήλωσε με «σπασμένη» φωνή μία γυναίκα στις τηλεοπτικές κάμερες των συνεργείων που έχουν κατακλύσει την περιοχή καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις.

«Πήγα ξυπόλητη κάτω από τα συντρίμμια. Έσκαψα ανάμεσα στις λαμαρίνες και κατάφερα να σώσω τον σύζυγό μου. Είδα ανθρώπους κομματιασμένους», ήταν η δραματική περιγραφή μίας γυναίκας που κατάφερε να επιβιώσει από τη σφοδρή σύγκρουση.

Ένας ακόμα διασωθέντας εξήγησε σε δημοσιογράφους πως άκουγε μουσική την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα και «ξαφνικά έπεσα στο δάπεδο. Είδα ακόμα και έναν ελεγκτή στο δάπεδο. Ήταν πολύ άσχημο. Κατάφερα να βγω έπειτα από πέντε λεπτά. Όταν σηκώθηκα όρθιος αντίκρισα την Κόλαση».

 

Διαβάστε επίσης: Ανείπωτη τραγωδία στο Μπάρι: Μετωπική τρένων με πάνω από 20 νεκρούς καταμετρημένους & δεκάδες τραυματίες, φώτο- βίντεο

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ