"Δεν έχεις παιδιά είμαι ικανότερη εγώ που έχω 3 ": Η Λίντσομ απολογείται στη Μέι - ''Βρώμικος πόλεμος'' εξουσίας στη Βρετανία

Η Άντρεα Λίντσομ, η υφυπουργός Ενέργειας, που είναι υποψήφια για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, απολογήθηκε σήμερα στην άτεκνη αντίπαλό της Τερέζα Μέι για σχόλιά της που άφηναν να εννοηθεί ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο στο μέλλον της χώρας επειδή είναι μάνα.

Τα σχόλια της Λίντσομ, που δημοσιεύτηκαν σε συνέντευξή της στους Times το Σάββατο, προκάλεσαν κατακραυγή και οξεία κριτική από τους υποστηρικτές της Μέι, της υπουργού Εσωτερικών που είναι το φαβορί για τη διαδοχή του Κάμερον.

"Είπα ήδη στην Τερέζα πόσο πολύ λυπάμαι αν την πλήγωσα και πόσο αυτό το άρθρο έλεγε εντελώς το αντίθετο από αυτό που είπα και πιστεύω", δηλώνει σήμερα η Λίντσομ στην Daily Telegraph.

Η υποψήφια για την πρωθυπουργία, η οποία δεν ήταν πολύ γνωστή προτού ξεχωρίσει στο στρατόπεδο που τασσόταν υπέρ του Brexit για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, παραμένει το αουτσάιντερ για τη διαδοχή του Κάμερον.

Η Λίντσομ, μια πιστή χριστιανή, κατηγόρησε τους Times για κιτρινισμό, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξής της στην οποία έλεγε: "Αισθάνομαι ότι το να είσαι μητέρα σημαίνει ότι έχεις ένα πολύ πραγματικό μερίδιο στο μέλλον της χώρας μας".

Βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος χαρακτήρισαν τα σχόλια αυτά "αισχρά" και "προσβλητικά". Η Λίντσομ δηλώνει ωστόσο στη συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph ότι η υπόθεση αυτή την έκανε να κλαίει και να αισθάνεται ότι δέχεται επίθεση.

"Αυτό που είπα ακριβώς ήταν ότι η μητρότητα δεν θα πρέπει να παίζει κάποιον ρόλο στην εκστρατεία", δηλώνει στην Telegraph.
"Το να έχει κανείς παιδιά δεν προσδίδει κάποια βαρύτητα στην ικανότητά του να γίνει πρωθυπουργός", επισημαίνει.

Οι δηλώσεις που άναψαν φωτιές 

Σε συνέντευξή της στους Sunday Times, ερωτηθείσα εάν αισθάνεται «μαμά» στην πολιτική, η Λίντσομ είπε: «Δεν ξέρω την Τερέζα πολύ καλά, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα πρέπει να στεναχωριέται πολύ που δεν έχει παιδιά. Δεν θα ήθελα να υπάρξει μια διαμάχη του τύπου "η Άντρεα έχει παιδιά, η Τερέζα δεν έχει" γιατί αυτό θα ήταν φριχτό. Αλλά, πραγματικά πιστεύω ότι το να είσαι μαμά με κάνει να επενδύω πραγματικά στο μέλλον της χώρας, να επενδύω με έναν ρεαλιστικό τρόπο» είπε η Λίντσομ.
Η υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις, με μήνυμά της στο Twitter διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα της καταλογίζουν οι Τάιμς και επιτίθεται στην εφημερίδα αναφέροντας: «Είναι εξοργιστικό. Είπα ακριβώς τα αντίθετα. Είμαι αηδιασμένη».
Από την πλευρά της η εφημερίδα επιμένει στα όσα αναφέρει και μάλιστα ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter το ηχητικό απόσπασμα από τη συνέντευξη της Λίντσομ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ