Η Πριγκίπισσα Αλεξία γίνεται 51 ετών : Ήρθε στον κόσμο μέσα στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας - φωτό

Η πριγκίπισσα Αλεξία γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1965 στο θερινό ανάκτορο Μον Ρεπο στην Κέρκυρα. 

Ήταν το πρώτο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας που γεννήθηκε στο Μόν Ρεπό έπειτα από τη γέννηση του Πρίγκιπα Φίλιππου της Ελλάδος και τωρινού Δούκα του Εδιμβούργου, το 1921.

Τα πρώτα παιδικά χρόνια της διέμενε στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 1967, όπου λόγω της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, ο πατέρας της, Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αναγκάστηκε μαζί με τη σύζυγό του Βασίλισσα Άννα-Μαρία να εγκαταλείψουν την χώρα και να μεταβούν στην Ιταλία.

Θυμάται στο σπίτι τους στην Ιταλία στον αριθμό 13 της Via di Porta Latina να παίζει στον κήπο με τα μικρότερα αδέλφια της τον Πρίγκιπα Παύλο (ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 20 Μαΐου 1967) και τον Πρίγκιπα Νικόλαο (ο οποίος γεννήθηκε στη Ρώμη της 1η Οκτωβρίου του 1969).

Η μόρφωση της Πριγκίπισσας Αλεξίας ξεκίνησε όντας στη Ρώμη. Η Ίδια και τα αδέλφια της μάθαιναν Ελληνικά από τον καθηγητή κο Ιωάννη Κανελλόπουλο. Εν συνεχεία στα μαθήματα προστεθήκαν και άλλα παιδιά Ελλήνων που κατοικούσαν στην Ρώμη.


Κάθε Κυριακή επισκεπτόταν την γιαγιά της, Βασίλισσα Φρειδερίκη (η οποία διέμενε στα προάστια της Ρώμης) ενώ η έτερη γιαγιά της η Βασίλισσα Ίνγκριτ της Δανίας, συνήθιζε να επισκέπτεται για αρκετό καιρό την οικογένειά της.

Το 1973, η πρώην Ελληνική Βασιλική Οικογένεια έφυγε από τη Ρώμη και έζησε για ένα χρόνο στο ανάκτορο Αμαλίενμπουργκ στη Κοπεγχάγη, όπου η Πριγκίπισσα Αλεξία θυμάται ότι είχε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και νύχτωνε νωρίς.

Ακόμα θυμάται την γιαγιά της Βασίλισσα Ίνγκριτ να σερβίρει το τσάι με «θρησκευτική ευλάβεια» κάθε μέρα στις 16:00 μ.μ. – μία συνήθεια την οποία η Πριγκίπισσα Αλεξία πιστεύει ότι η Βασίλισσα Ίγκριτ απέκτησε από την Αγγλίδα μητέρα της, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα (κόρη του Πρίγκιπα Άρθουρ, Δούκα του Connaught, υιού της Πριγκίπισσα Βικτώριας). Ακόμα η Βασίλισσα Ίγκριτ "μύησε" την Πριγκίπισσα Αλεξία στο χώρο του μπαλέτου πηγαίνοντάς την σε παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο της Κοπεγχάγης.

Το 1974 η οικογένεια της μετακόμισε στο Surrey στην Αγγλία. Η Πριγκίπισσα Αλεξία διατηρεί πολύ όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά της χρόνια στο Λονδίνο. Θυμάται να παίζει παιχνίδια φαντασίας με τα αδέλφια και τους φίλους της αναπαριστώντας ιστορικά και μυθολογικά γεγονότα.

Ανακαλεί στη μνήμη της το δημοψήφισμα του 1974 ως μία στιγμή έντονης ελπίδας και εν συνεχεία βαθιάς λύπης, καθώς συνειδητοποίησε ότι η οικογένειά της δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στο πραγματικό της σπίτι στην Ελλάδα.

Όπως και τα αδέλφια της, έτσι και η ίδια φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου, όπου ιδρύσαν οι γονείς της το 1980. Η τάξη της ήταν η τελευταία που έλαβε Ελληνικό Baccalaureate. Το έτος 1984-1985 προσέφερε εθελοντική εργασία Νοσοκομείο Παίδων του Λονδίνου βοηθώντας στο κέντρο δημιουργικού παιχνιδιού του νοσοκομείου.

Η πριγκίπισσα Αλεξία συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Froebel College του Ινστιτούτου του Roehampton όπου το 1985 έλαβε το μεταπτυχιακό της στη Ιστορία και το 1988 στην Εκπαίδευση.

Το 1989 έλαβε το Post Graduate Certification στην Εκπαίδευση και εν συνεχεία εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο στο Southwark του Λονδίνου μέχρι και το 1992. Όπως η ίδια δηλώνει θεωρεί ότι η εργασία με μικρά παιδιά προερχόμενα από διαφορετικά οικογενειακά υπόβαθρα, ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική αλλά και τιμητική εμπειρία. «Ωρίμασα εκείνη την περίοδο» λέει η ίδια.
Το 1992, η πριγκίπισσα Αλεξία πήρε ειδική ετήσια άδεια από την εργασία της ώστε να παρακολουθήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, όπου τελικά κάποιοι φίλοι της κέρδισαν χρυσά μετάλλια στην ιστιοπλοΐα. Της προσφέρθηκε τότε η ευκαιρία να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην κλάση ¾ Ton με πλήρωμα που αποτελούνταν μόνο από γυναίκες. Της άρεσαν οι άνθρωποι και το κλίμα της Ισπανίας και αποφάσισε να παραμείνει εκεί.

Παρακολούθησε μαθήματα στο Ίδρυμα Catalan της Βαρκελώνης για παιδιά με σύνδρομο Down όπου πήρε Δίπλωμα Μάστερς στην προσχολική ηλικία (Early Childhood Intervention).

Έπειτα τις σπουδές της στη Βαρκελώνη εργάστηκε με παιδιά που είχαν κινητικά και ψυχολογικά προβλήματα βοηθώντας ταυτόχρονα τους γονείς τους ώστε να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών που καλούνταν να αντιμετωπίσουν. Μέχρι τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, της Αριέττας εργαζόταν στο ίδρυμα Catalana ως υπεύθυνη ομάδας θεραπείας 18 παιδιών που έπασχαν από σύνδρομο Down.

Βασικός ρόλος της Πριγκίπισσας Αλεξίας ήταν η τόνωση της αυτοπεποίθησης αυτών των παιδιών, η παροχή βοήθειας για την αποδοχή της πάθησής τους μέσω της ανάπτυξης της αυτονομίας τους και η βελτίωση της σκέψης τους μέσω του παιχνιδιού και του διαλόγου.


Η Πριγκίπισσα Αλεξία θυμάται την επίσκεψή της στην Ελλάδα το 1981 για την κηδεία της γιαγιάς της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Τατόι, στο οποίο βρισκόταν η Βασιλική οικία στην Αθήνα. Θεωρεί ότι ήταν μία συναισθηματικά φορτισμένη εμπειρία η οποία επανέφερε στη μνήμη της αναμνήσεις των της νηπιακής της ηλικίας. Η επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 1993 όπου με την οικογένειά της επισκέφθηκε αρκετά ελληνικά νησιά. «ήταν μία συναισθηματικά φορτισμένη και αξέχαστη εμπειρία» θα δηλώσει η ίδια. Από τότε έχει επισκεφθεί μαζί με την οικογένειά της και τους γονείς της αρκετές φορές την Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Η Πριγκίπισσα Αλεξία ασχολείται ακόμα με την ιστιοπλοΐα. Στην ενασχόλησή της αυτή γνώρισε τον σύζυγό της Mr. Carlos Morales Quintana, το 1994 σε μία ρεγκάτα στη Βαρκελώνη, όπου ο Mr. Morales ήταν μέλος του πληρώματος της προ ολυμπιακής ομάδας Ισπανία – Σίδνεϋ 2000 στα σκάφη τύπου Tornado.

Παντρεύτηκαν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 1999, μία ημέρα πριν τα γενέθλια της Πριγκίπισσας Αλεξίας. Στον γάμο παρευρέθηκαν όλες οι Βασιλικές Οικογένειες της Ευρώπης και ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση. Η τελετή των γάμων πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο Kenwood house. Η Πριγκίπισσα Αλεξία φορούσε τιάρα και πέπλο που ανήκαν στην Πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Connaught και το οποίο είχαν φορέσει στους γάμους τους η Βασίλισσα της Δανίας Ίγκριτ και η μητέρα της Βασίλισσα Άννα-Μαρία.

Τον Μάιο του 1999, ένα μήνα πριν την τέλεση των γάμων τους η Πριγκίπισσα Αλεξία και ο μέλλον σύζυγός της είχαν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά την διάρκεια ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε στη πρύμνη του από ένα μεγαλύτερο πλοίο που ονομαζόταν «Alexia»! Από το πλήρωμα των 13 ατόμων που συμμετείχαν μόνο οι δύο τους τραυματίστηκαν σοβαρά. Η Πριγκίπισσα Αλεξία έσπασε τον κλείδα της και ο Carlos υπέστη κάταγμα στην επιγονατίδα του, ευτυχώς και οι δύο είχαν αναρρώσει πλήρως πριν τον γάμο.

Η Πριγκίπισσα Αλεξία και ο κος Carlos Morales κατοικούν στο Lanzarotte των Κανάριων νήσων με τις κόρες τους Αρριέττα (2002), Άννα-Μαρία (2003) και Αμελία (2007) και τον υιό τους Κάρλος (2005).
 

Πηγή: www.greekroyalfamily.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ