Good news: 90 ιαματικές πηγές σε όλη την χώρα θα έχουν αναγνωριστεί μέχρι το τέλος του χρόνου

Την αναγνώριση 90 ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα θα έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του έτους, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. 

«Συστήσαμε επιτροπή, που αναγνωρίζει τις ιαματικές πηγές και, ήδη, έχουμε αναγνωρίσει πολλές πηγές, περίπου πενήντα, που ήταν επί δεκαετίες στα συρτάρια, ενώ υπολείπονται άλλες 40, οι οποίες έχουν πλήρη φάκελο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επιστρέφοντας σήμερα από διήμερη περιοδεία στον Νομό Πέλλας, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ενώ επισκέφθηκε και τα  Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου).

«Σε νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών, φέραμε τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, που λύνουν οριστικά χρονίζοντα ζητήματα για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών, καθώς προσδιορίζονται οι ευεργετικές τους ιδιότητες, ενώ διευκολύνονται αλλαγές στην κατεύθυνση απλοποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, που ήταν δύσκολη, καθώς τα ιαματικά νερά χαρακτηρίζονταν ως απόβλητα από τη νομοθεσία, βρίσκονταν, δηλαδή, στην πιο αυστηρή κατηγορία,  αντίστοιχη με τις βιομηχανίες. Λύσαμε αυτά τα θέματα και θα απλοποιηθεί η αδειοδότηση, για να διευκολυνθούν και οι επενδύσεις. Προχωρήσαμε και καταφέραμε να τρέξουμε πολύ τους χρόνους μας. Υπολείπονται 40 ιαματικές πηγές μέχρι τις 90, αλλά έχουν όλες πλήρη φάκελο και η αναγνώρισή τους αναμένεται να προχωρήσει μέχρι το τέλος του έτους», επισήμανε η κ. Κουντουρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ