Αυτός είναι ο 25χρονος που σκότωσε τους 5 αστυνομικούς: Ήταν στο στρατό & υπηρέτησε στο Αφγανιστάν

Ο Μάικα Εξέιβιερ Τζόνσον είναι, σύμφωνα με τα Αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που ευθύνεται για τον θάνατο των 5 αστυνομικών στο Ντάλας και τον τραυματισμό άλλων 9 άνθρώπων.

Ο νεαρός άνδρας ηλικίας 25 ετών διέμενε στο Μεσκίτ, ένα προάστιο του Ντάλας, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS News και NBC News.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο Τζόνσον υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού ξηράς και υπηρέτησε στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014. Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ο Τζόνσον υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας. Επίσης, είχε λάβει αρκετά μετάλλια και διακρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 25χρονος σκότωσε 5 αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους επτά- όπως επίσης και δύο πολίτες- σε μια συντονισμένη επίθεση που έληξε όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό, προκειμένου να τον σκοτώσει, μέσα στο κτίριο που είχε οχυρωθεί.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας, ο άντρας δήλωσε «αναστατωμένος λόγω των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter». 

«Είπε ότι ήταν ταραγμένος από τα πρόσφατα περιστατικά με πυροβολισμούς στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί. Ο ύποπτος τόνισε ότι ήταν συγχισμένος με τους λευκούς πολίτες και ότι ήθελε να σκοτώσει λευκούς πολίτες, ειδικά λευκούς αστυνομικούς», δήλωσε ο αστυνομικός, προσθέτοντας πως ο -βετεράνος του αμερικανικού στρατού- Τζόνσον τους είπε ότι δεν είναι ενταγμένος σε καμία οργάνωση και ότι έδρασε μόνος, 

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ