Live: Μακελειό στο Ντάλας: Πέντε οι νεκροί! Αυτοκτόνησε ο ελεύθερος σκοπευτής που είχε ταμπουρωθεί σε πάρκινγκ- Φώτο, βίντεο

Έντεκα αστυνομικοί στο Ντάλας πυροβολήθηκαν από σκοπευτές στη διάρκεια διαδηλώσεων για τα θανατηφόρα πυρά της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας.

13:58  Όλα όσα ξέρουμε 
Η 8η Ιουλίου θα γραφτεί στις πιο "μαύρες" σελίδες της αμερικανικής ιστορίας. Επτά νεκροί σε τρεις μέρες και μια επίθεσν που πολλοί τη συγκρίνουν με εμφύλιο πόλεμο. Η διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας βάφτηκε στο αίμα πέντε αστυνομικών που δολοφονήθηκαν από τέσσερις ελεύθερους σκοπευτές. Οι δυο προηγούμενες μέρες είχαν κι εκείνες βαφτεί με το αίμα των δυο αφροαμερικανών που δολοφήθηκαν από λευκούς αστυνομικούς. 

 

12:30  Μήνυμα για την οπλοκατοχή 
"Όταν οι πολίτες μπορούν να οπλοφορούν, τέτοιες επιθέσεις είναι περισσότερο πιθανες" είπες ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ένα άμεσο μήνυμα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.

 

12:21  Δήλωση Ομπάμα μετά το μακελειό 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στην Πολωνία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αυτή την ώρα κάνει δηλώσεις. Ήταν καλά σχεδιασμένη επίθεση κατά της αστυνομίας και πολιτών που διαδήλωναν. Προσευχόμαστε για την ανάρρωση των τραυματιών. Είμαστε τρομοκρατημένοι αλλά παραμένουμε ενωμένοι με τους πολίτες και την αστυνομία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις ή οποιεσδήποτε επιθέσεις κατά αστυνομικών. Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη.

 

11:37  Αποχαιρετισμός σε εκείνους που "έφυγαν" 


Μια φωτογραφία που συγκλονίζει: αστυνομικοί χαιρετούν στρατιωτικά τους συναδέλφους τους που έπεσαν νεκροί στο Ντάλας

 

 

10:27  Αυτοκτόνησε ο ύποπτος 

Νέες αναφορές για την τύχη του άνδρα που είχε ταμπουρωθεί σε γκαράζ και απειλούσε να τινάξει στον αέρα το Ντάλας. Αν και αρχικά μεταδόθηκε πως τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί, τώρα μεταδίδεται πως αυτοκτόνησε.

 

09:50  ΤΡΟΜΟΣ! 


Ένα ακόμη video έχει καταγράψει τη στιγμή των πυροβολισμών και κυρίως του πανικού που επικράτησε ανάμεσα στους πολίτες που μετείχαν στη διαμαρτυρία. "Πυροβολούν, πυροβολούν" ακούγεται μια γυναίκα να φωνάζει, ενώ πολίτες πέφτουν στο έδαφος!

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας Ντέιβιντ Μπράουν δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, οι τέσσερις από τους οποίους είναι νεκροί. Δύο αστυνομικοί είναι στο χειρουργείο.

Οι αστυνομικές αρχές στο Ντάλας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν ύποπτο σε γκαράζ, μετά τα πυρά που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης, ενώ τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς είναι νεκροί.

Ο ύποπτος παραδόθηκε, ενώ εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο.

Ένας δεύτερος ύποπτος συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του υπόπτου.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε για τα θανατηφόρα πυρά της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα.

 

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ