Πως μπορείς να επικοινωνείς θετικά με τα παιδιά σου; - Μάθε εδώ

Οποιαδήποτε συμπεριφορά εκδηλώνει το παιδί είναι μορφή επικοινωνίας, κάτι θέλει να μας πει, να εκφράσει.

Ο τρόπος που σχετιζόμαστε με τα παιδιά μας, που επικοινωνούμε μαζί τους, που τους μιλάμε, που εκφραζόμαστε, που τους απευθύνουμε το λόγο, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και αναπόφευκτα και την ποιότητα σχέσης που αναπτύσσουμε και καλλιεργούμε μ’ αυτά. Οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με το παιδί μας – λεκτική και μη- είναι ιδιαίτερα σημαντική και εκεί θα πρέπει να εστιάσει ο κάθε γονέας, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια θετική συναισθηματική επαφή με το παιδί του, γεγονός που θα τον βοηθήσει σταδιακά, αλλά και μακροπρόθεσμα, να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες δυσκολίες που τυχόν προκύψουν, κυρίως κατά τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας εξηγεί η Σοφία Σκλείδα, Φιλόλογος, κάτοχος Master Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία του με το περιβάλλον παίζουν η γλώσσα του σώματος και το ένστικτο.
Σύμφωνα με πολλές έρευνες ακόμα και κατά την ενδομήτρια ζωή του παιδιού υπάρχει άμεση επαφή ανάμεσα στη μητέρα και στο βρέφος κι αυτό θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.Ως εκ τούτου, η υγιής και ήρεμη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της μητέρας θα επηρεάσει θετικά και την ανάπτυξη του εμβρύου.
Όταν έχουμε μια καλή επικοινωνία με το παιδί μας δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε. Έχουμε τον έλεγχο και μπορούμε να επιλύσουμε όποιες τυχόν διαφωνίες προκύψουν, με ειλικρινή διάλογο και διάθεση αλληλοκατανόησης.

Να μερικοί θετικοί τρόποι επικοινωνίας με τα παιδιά μας:
•    Σεβόμαστε την προσωπικότητά τους και δεν τα υποτιμάμε
•    Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας για να μπορέσουν και αυτά, μέσω της μίμησης του δικού μας προτύπου, να αναγνωρίσουν τα δικά τους
•    Καλλιεργούμε εποικοδομητικό διάλογο, χωρίς εγωισμό και αυστηρότητα
•    Ελέγχουμε τις πράξεις μας, και προσέχουμε να είναι θετικές και ουσιαστικές δείχνοντας την ανάλογη υπευθυνότητα

Διαβάστε την συνέχεια στο InfoKids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ