Θαυμάστε τις! 500 πεινασμένες γυναίκες στην Βενεζουέλα έσπασαν το φράγμα για να βρουν να φάνε στην Κολομβία

Περίπου 500 γυναίκες από τη Βενεζουέλα έσπασαν έναν κλοιό στρατιωτών στα σύνορα με την Κολομβία, που έχουν κλείσει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, για να μπορέσουν να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς η πατρίδα τους αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις.
 

Ντυμένες στα λευκά, οι γυναίκες που προέρχονταν στην πλειονότητά τους από την πολιτεία Τάτσιρα, στη βορειοδυτική Βενεζουέλα, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό ανάμεσα στα μεθοριακά φυλάκια. Πέρασαν στην γειτονική χώρα και πήγαν στην πόλη Κούκουτα για τις αγορές τους. Περίπου δύο ώρες μετά πήραν τον δρόμο της επιστροφής. 

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, της κύριας πηγής του εισοδήματός της. Οι ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ρύζι, η ζάχαρη ή το χαρτί υγείας ανέρχονται στο 80%, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datanalisis.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, το οποίο αποφάσισε τον Αύγουστο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Η δράση των ανταρτών, των παραστρατιωτικών, των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, όπως και εν γένει των λαθρεμπόρων, έχει πολλαπλασιαστεί στην συνοριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ