Ο Αλέξης Τσίπρας ενθουσιασμένος (φώτο) στην επίσκεψη του στο Huawei του Πεκίνου- Η τεχνολογία του μέλλοντος

O Έλληνας Πρωθυπουργός και τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν την Κυριακή 3 Ιουλίου, στο Πεκίνο, το Κέντρο Ενημέρωσης της Huawei το οποίο αποτελεί μέρος του Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης που η εταιρεία έχει δημιουργήσει στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ο κ. Guo Ping, Rotating CEO της Huawei Technologies,  και ο κ. Bao Jianlin, Managing Director της  Huawei Greece, καλωσόρισαν τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Πολιτισμού  κ. Αριστείδη Μπαλτά,  τους Αναπληρωτές Υπουργούς Παιδείας κα. Σία Αναγνωστοπούλου και κ. Κώστα Φωτάκη, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, και την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα. Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και τους συνεργάτες τους.  

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα της Huawei σε προϊόντα και λύσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, και να ενημερωθούν σε σχέση με τα βασικά στοιχεία της επιχειρησιακής στρατηγικής της Huawei, κεντρικό σημείο της οποίας αποτελεί η Καινοτομία – περιοχή υψηλού ενδιαφέροντος για τον Έλληνα Πρωθυπουργό.


Παράλληλα, οι δύο πλευρές είχαν συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην προσέλκυση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και για την πρόθεση της Huawei  να συμβάλει με ποικίλους τρόπους στην προώθηση της συνεργασίας με τη χώρα μας σε θέματα τεχνολογικής εκπαίδευσης και καινοτομίας.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Guo Ping ανακοίνωσε εκ μέρους της Huawei
την προσφορά τριετούς εκπαιδευτικού προγράμματος στις τεχνολογίες νέας γενιάς, με την επωνυμία ‘Seeds for The Future’, για Έλληνες φοιτητές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: ‘Πιστεύουμε πραγματικά στη σύνδεση Ελλάδας και Κίνας και στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των νέων, μέσω της εκπαίδευσης στις τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών και στο διαμοιρασμό της γνώσης. Πιστεύουμε ότι εάν οι νέοι άνθρωποι έχουν προοπτικές, τότε και η χώρα έχει προοπτικές και το μέλλον μπορεί να είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο’. 


Η Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών
(ICT), με περισσότερους από 170.000 εργαζόμενους σε όλο των κόσμο, εξυπηρετώντας παρόχους τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές, σε πάνω από 170 χώρες. 

 

Στην Ελλάδα, η Huawei είναι υπερήφανη έχοντας στο πελατολόγιό της το σύνολο των εταιρειών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και σημαντικό αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό έχει μία ή περισσότερες συνδέσεις που εξυπηρετούνται από εξοπλισμό της Huawei.

 

Επιπρόσθετα, τα προϊόντα του επιχειρηματικού κλάδου Consumer Business Group της Huawei, όπως smartphones, tablets, συσκευές κινητής ευρυζωνικότητας και αξεσουάρ, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τάσεις που έχουν φέρει τη  Huawei στη δεύτερη θέση των πωλήσεων συσκευών Android στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ