Κατατέθηκαν 11 αιτήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες - Στην εκπνοή κατέθεσε και το Mega

Ολοκληρώθηκε σήμερα, στις 3 το μεσημέρι, η πρώτη φάση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την απόκτηση των τεσσάρων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Οι φάκελοι που κατατέθηκαν και αποσφραγίστηκαν στις 16:00 σήμερα, ήταν 11. 

 

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο Τύπου του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, υποβλήθηκαν οι αιτήσεις από τις ακόλουθες εταιρείες:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”

9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

11. City News ΑRΤ TV

 

Στις υποψήφιες για μια από τις τέσσερις άδειες εταιρείες -εκτός των γνωστών καναλιών-συμπεριλαμβάνονται η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» που ανήκει στον Ευ. Μαρινάκη, μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο που φημολογείται ότι σχετίζεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, το Art TV του Γιώργου Καρατζαφέρη και μια κυπριακή εταιρεία την αίτηση της οποίας κατέθεσε ο Φίλιππος Χατζηφιλίππου.

Ν.Παππάς: Ραντεβού τον Αύγουστο

Για την διαδικασία αδειοδότησης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε: 

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί».

Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.

Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

 

50 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν για τις τηλεοπτικές άδειες


Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς, Επικρατείας, Νίκο Παππά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών, κατέθεσαν 50 βουλευτές της ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση «για προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης» και κάνοντας λόγο για «μείζον ζήτημα Δημοκρατίας».

 

«Δυστυχώς, σταδιακά ξετυλίγεται το επικίνδυνο κουβάρι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει γνέσει για τη χώρα μας. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όχι μόνο ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αλλά και απροκάλυπτης παρέμβασης στο θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται ελεύθερα», τονίζουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν: «Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον διασυρμό της χώρας είναι αποκλειστική. Δυστυχώς, αυτήν τη φορά ο διασυρμός αγγίζει τον πυρήνα της ίδιας της Δημοκρατίας, της θεμελιώδους διάκρισης των εξουσιών και της απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας».

 

Στην ίδια ερώτηση ζητείται να κατατεθεί η αλληλογραφία μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι «τίθενται ζητήματα που αφορούν θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ